Καμία συμφωνία Τουρκίας-ΝΑΤΟ για S-400, λέει ο Στόλτενμπεργκ: Υπερασπίστηκε της αγοράς ο Τσαβούσογλου

File Photo: Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ EPA, STEPHANIE LECOCQ




To NATO και η Τουρκία δεν έχουν φθάσει σε συμφωνία για τους ρωσικούς αντιαεροπορικούς πυραύλους S400 τους οποίους απέκτησε η Αγκυρα, εξοργίζοντας την Ουάσινγκτον και αποδυναμώνοντας την Ατλαντική Συμμαχία, δήλωσε στο Νταβός ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

  • «Μέχρι στιγμής, δεν έγινε δυνατόν να φθάσουμε σε συμφωνία…Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να διευθετήσουμε αυτό το θέμα, το οποίο αναντίρρητα προκαλεί προβλήματα στους κόλπους της Συμμαχίας», είπε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας κατά την διάρκεια συζήτησης στο πλαίσιο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός. Στο πάνελ συμμετείχε και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος υπερασπίσθηκε την αγορά της Αγκυρας λέγοντας ότι το αντιαεροπορικό σύστημα δεν είναι ασύμβατο με τα οπλικά συστήματα του ΝΑΤΟ.

«Πιστεύουμε ότι S400 και F-35 είναι συμβατά. (Το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα) δεν συνιστά απειλή για το νατοϊκό σύστημα και τους νατοϊκούς συμμάχους», είπε ο Τσαβούσογλου προτείνοντας την συγκρότηση «ομάδας εργασίας» για την επίλυση του θέματος.

Με πληροφορίες από AFP-Reuters, μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Νταβός, Ελβετία

Δεν πάει στο Νταβός ο Κόντε: Τριγμοί στην Ιταλία λόγω ντι Μάιο και “Πέντε Αστέρων”

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: