Ήρθε η ώρα για το ξεκαθάρισμα στον ΣΥΡΙΖΑ: Συνέδριο χωρίς Προοδευτική Συμμαχία ζητούν οι «53+»

File Photo: Ο ατύπως επικεφαλής της Πρωτοβουλίας «53+» Ευκλείδης Τσακαλώτος. ΑΠΕ ΜΠΕ, PIXEL, STR




Ευθέως κατά των σχεδίων του Αλέξη Τσίπρα για μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται κείμενο που διακινείται προς άγραν υπογραφών από μέλη και φίλα προσκείμενους της Πρωτοβουλίας «53+».

Το πλήρες περιεχόμενο του κειμένου δεν έχει δει επισήμως το φως της δημοσιότητας, διέρρευσαν όμως (αρχικά στην ιστοσελίδα anoixtoparathyro.gr) δύο κρίσιμα σημεία:

Πρώτον, ότι η Πρωτοβουλία «53+» μαζεύει υπογραφές κατά της συμμετοχής -με δικαίωμα ψήφου- των μελών της Προοδευτικής Συμμαχίας στο επικείμενο συνέδριο του Μαΐου. Το επιχείρημα είναι ότι το συνέδριο είναι του ΣΥΡΙΖΑ» και όχι συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Μάλιστα στο διακινούμενο κείμενο γίνονται και αναφορές στις προβλέψεις του ισχύοντος καταστατικού του κόμματος.

Τι προτείνουν ουσιαστικά οι –θεωρούμενοι ως κλίματος Τσακαλώτου– «53+»; Τη συμμετοχή των μελών της Προοδευτικής Συμμαχίας υπό την απλή ιδιότητα του παρατηρητού.

Δεύτερον, η Πρωτοβουλία «53+» επιδιώκει έκτακτη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που ωστόσο σύμφωνα με πρόσφατες αποφάσεις είναι απερχόμενη και έχει ήδη αντικατασταθεί από την Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης. Ουσιαστικά, επιδιώκουν την λήψη αποφάσεων από ένα όργανο που -με συνδρομή και άλλων στελεχών που μάχονται τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ ή έστω την επέλαση των πασοκογενών- είναι εξ ορισμού πιο φιλικό σε επίπεδο συσχετισμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Ναυτεμπορική, η Πρωτοβουλία «53+» δεν κινείται μόνο με τις δικές της δυνάμεις, αλλά συγκεντρώνει υπογραφές και από άλλα στελέχη.

Εύκολα γίνεται αντιληπτό, ότι η πιθανή δημοσιοποίηση τελικά του κειμένου με τις συλλεγείσες υπογραφές, θα επιφέρει τους πρώτους ισχυρούς εσωκομματικούς  κραδασμούς μετά την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιουλίου.

HJ

Μητσοτάκης στο Politico: Περισσότερες γυναίκες στην κυβέρνηση στον επόμενο ανασχηματισμό

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: