Υπουργείο Εξωτερικών και ευρωβουλευτές Ν.Δ. καταγγέλλουν τον ναζί: Εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό του…

File Photo: Ο Γιάννης Λαγός συνοδεύεται από άνδρες της Αστυνομίας στο γραφείο του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για τις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για παλαιότερη υπόθεση που αφορούσε τη Χρυσή Αυγή. ΑΠΕ ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




«Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε ενέργεια προσβολής εθνικού συμβόλου και εν προκειμένω του εθνικού συμβόλου της Τουρκίας».

Τα παραπάνω υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών, σχολιάζοντας την ενέργεια του ευρωβουλευτή Ιωάννη Λαγού.

«Οι απαράδεκτες ενέργειες των εκπροσώπων του νεοναζισμού εκφεύγουν από την ελληνική και ευρωπαϊκή παράδοση και αποτελούν προσπάθειες αυτοδιαφήμισης του υποδίκου μορφώματος της Χρυσής Αυγής, το οποίο η ελληνική κοινωνία έθεσε με την ψήφο της εκτός κοινοβουλίου», σημειώνει.

«Οι νεοναζιστές εκπροσωπούν μόνον τον εαυτό τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ευρωβουλευτές της ΝΔ: Η προσβολή εθνικών συμβόλων δεν χαρακτηρίζει το ήθος και τις αξίες της ελληνικής κοινωνίας

«Οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας καταδικάζουν απερίφραστα την απαράδεκτη ενέργεια στην οποία προέβη ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, προσβάλοντας το εθνικό σύμβολο της Τουρκίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο η ΚΟ της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Και προστίθενται τα εξής:

«Η προσβολή εθνικών συμβόλων δεν χαρακτηρίζει το ήθος και τις αξίες της ελληνικής κοινωνίας και δεν έχει θέση στην ελληνική αλλά και την Ευρωπαϊκή πολιτική. Τέτοιες ενέργειες, που εκπορεύονται από νεοναζιστικά μορφώματα, τα έχει ήδη καταδικάσει ο ελληνικός λαός».

Ο απαράδεκτος Λαγός σκίζει την τουρκική σημαία στο Ευρωκοινοβούλιο: Απειλές από Τσαβούσογλου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: