Υπερχείλισε το φράγμα της Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς, το 7ο στη σειρά στην Επαρχία Πάφου

File Photo: Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Αγίας Μαρίνα Χρυσοχού Μάριος Θεοχάρους ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως το φράγμα τροφοδοτείται από τις όχθες του ποταμού Ξερού και απέχει από την θάλασσα μόλις 2,5 με 3 χιλιόμετρα περίπου. ΚΥΠΕ




Υπερχείλισε σήμερα το μικρό φράγμα της Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς, χωρητικότητας 298 χιλιάδων κυβικών μέτρων νερού. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κοινοτικού συμβουλίου Αγίας Μαρίνα Χρυσοχού Μάριο Θεοχάρους, το φράγμα υπερχείλισε σήμερα ενώ πέρσι είχε υπερχειλίσει , όπως είπε, λίγες μέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 17.1.2019.

Ο κ. Θεοχάρους ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως το φράγμα τροφοδοτείται από τις όχθες του ποταμού Ξερού και απέχει από την θάλασσα μόλις 2,5 με 3 χιλιόμετρα περίπου. Ειδικότερα, το ύψος του ανέρχεται στα τριάντα τρία μέτρα, ενώ το μήκος του – όπως είπε- στα εκατό δεκαέξι μέτρα.

  • Άρδευση και ομορφιά

    Πρόκειται σημείωσε ο κοινοτάρχης για μια μοναδική σε περιβάλλον περιοχή που αποτελεί πνεύμονα πρασίνου, αφού όπως εξήγησε η φυσική αλλά και τεχνητή ομορφιά του φράγματος, συμπληρώνονται από την άγρια χλωρίδα του χωριού. Είπε επίσης πως το φράγμα της Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς καλύπτει αρδευτικά χίλιες πεντακόσιες σκάλες καλλιεργήσιμης γης.

Σημειώνεται πως πρόκειται για το έβδομο φράγμα που υπερχειλίζει στην Επαρχία Πάφου μετά τα φράγματα Πωμού, Αργάκας, Ασπρόκρεμου, Αρμίνου, Καναβιούς και Ευρέτου.

Αναμένεται ακόμη η υπερχείλιση του φράγματος του Μαυροκόλυμπου, χωρητικότητας 2. 18 εκ. κυβικών μέτρων νερού.

ΚΥΠΕ – Κική Περικλέους
Πάφος / Κύπρος

Πρωτιά με τις υπερχειλήσεις στα φραγμάτα τον Ιανουάριο στην Κύπρο, λέει το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: