Υλοποίηση μακροπρόθεσμου εξοπλιστικού προγράμματος λέει ο απερχόμενος διευθυντής ΓΔΑΕΕ

Ο Ναύαρχος ε.α. Κυριάκος Κυριακίδης (Α), με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο. Φωτογραφία, πηγή, ΥΠΕΘΑ
Με αναφορές στα προγράμματα των F-16, της υποστήριξης των Mirage και όλα όσα υλοποιούνται αυτό το διάστημα, αποχαιρέτισε το προσωπικό της γενικής διεύθυνσης εξοπλισμών ο Ναύαρχος ε.α. Κυριάκος Κυριακίδης, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας παρέστη στην εκδήλωση προς τιμήν των αποχωρούντων Γενικού και Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ, Ανχου (ε.α.) Κυριάκου Κυριακίδη και Αντγου (ε.α.) Δημήτριου Μπαλαφούτη αντίστοιχα.

Στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του ο κος. Κυριακίδης σημείωσε με νόημα οτι υπάρχει άμεση ανάγκη για την υλοποίηση μακροπρόθεσμου προγράμματος εξοπλισμών το οποίο θα αυξήσει την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων την στιγμή που απαιτείται και όχι να τρέχουν όλοι ώστε να καλυφθούν επιτακτικές ανάγκες οι οποίες ταλανίζουν τα επιτελεία.

Ο Κυριάκος Κυριακίδης σημείωσε με χαρακτηριστικό τρόπο: “Προσωπικά, δεν είχα την χαρά να δω να ολοκληρώνονται (τα προγράμματα) όσο κατείχα αυτή τη θέση.

Πιστέψτε με, όμως, ότι ίσως είναι μεγαλύτερη χαρά να βλέπεις να υλοποιούνται προγράμματα ελάχιστες εβδομάδες αφ΄ ότου, έστω ολίγον πρόωρα, έφυγες από μία θέση στην οποία εργάστηκες για μακρύ διάστημα προκειμένου να επιτευχθεί αυτό για το οποίο καμαρώνεις από μακριά πλέον.

Ίσως αυτό, για πολλούς, να μην είναι κατανοητό γιατί αρέσκονται περισσότερο στο να κόβουν κορδέλες «εγκαινίων» από το να συμμετέχουν στην επίπονη διεργασία για να φθάσουν στο αποτέλεσμα.Αυτό που πάντα έλεγα στους συνεργάτες μου, τα 46 χρόνια που βρέθηκα στον στενό ή και ευρύτερο χώρο των ΕΔ είναι «κάντε αυτό που πρέπει ακόμη και εάν εσείς δεν θα έχετε την τύχη να δείτε την ολοκλήρωση του». Μόνο έτσι θα υπάρχει συνέχεια και πρόοδος. Αυτό δεν είναι το ζητούμενο για το καλό της Πατρίδας;…Από την εμπειρία μου στην θέση αυτή θεωρώ ότι πρέπει να θέσετε επιπλέον ως άμεσο στόχο την δημιουργία και έναρξη υλοποίησης ενός μακροπρόθεσμου εξοπλιστικού προγράμματος. Αναμφίβολα οι εξοπλισμοί πρέπει να γίνονται έγκαιρα, όχι αποσπασματικά, και σε αυτό δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει η αναδρομικότητα όπως σε άλλες περιπτώσεις.”

HELLAS JOURNAL

Σε συνομιλίες με τη Μόσχα για την αγορά αντιπυραυλικού συστήματος S-300 το Ιράκ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal