Είχαμε ενημερωθεί από το Ιράν για τις επικείμενες επιθέσεις, ανακοίνωσε η Βαγδάτη

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Μαρκ Έσπερ με τον πρωθυπουργό του Ιράκ Αντελ Αμπντούλ Μάχντι στη Βαγδάτη. EPA, IRAQI PRIME MINISTER OFFICE HANDOUT




Το Ιράκ ανακοίνωσε σήμερα ότι είχε ενημερωθεί από το Ιράν ότι θα πραγματοποιήσει επιδρομές στο έδαφός του, σημειώνοντας ότι σχεδόν ταυτοχρόνως οι Αμερικανοί

τηλεφώνησαν για να αναφέρουν ότι δεχόντουσαν επίθεση, την ώρα που η Τεχεράνη εκτόξευε 22 πυραύλους σε ιρακινές βάσεις που χρησιμοποιεί ο αμερικανικός στρατός.

“Σήμερα μετά τα μεσάνυχτα, δεχθήκαμε επίσημο προφορικό μήνυμα από την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν το οποίο έλεγε ότι τα αντίποινα για τη δολοφονία του μάρτυρα Κασέμ Σουλεϊμανί άρχιζαν ή θα άρχιζαν εντός ολίγου και ότι τα πλήγματα θα περιοριστούν σε ζώνες στις οποίες υπάρχει παρουσία του αμερικανικού στρατού στο Ιράκ χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες για τις τοποθεσίες”, ανακοίνωσε το γραφείο του υπό παραίτηση πρωθυπουργού του Ιράκ Άντελ Άμπντελ Μάχντι.

“Σχεδόν την ίδια στιγμή, οι Αμερικανοί μας τηλεφώνησαν ενώ οι πύραυλοι έπεφταν στους αμερικανικούς τομείς των βάσεων του Άιν αλ Άσαντ και του Αρμπίλ”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ούτε ο ιρακινός στρατός ούτε ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός δυνάμεων στο Ιράκ έχουν δώσει στη δημοσιότητα πληροφορίες για απώλειες από τα πλήγματα αυτά.

Με πληροφορίες από AFP-Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Βαγδάτη, Ιράκ

Προειδοποιούν οι Κούρδοι του Ιράκ για αναβίωση του ISIS: Ζητούν αποκλιμάκωση με διάλογο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: