Η Τουρκία εφαρμόζει το νόμο της ζούγκλας και δρα πειρατικά, δηλώνουν Παναγιωτόπουλος και Αγγελίδης

O υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος (2Δ) και ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Σάββας Αγγελίδης (2Α) μιλούν κατά τη διάρκεια δηλώσεων μετά τη συνεδρίαση του συμβουλίου, την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020. Οι δύο υπουργοί συμμετέχουν στο 6ο Διακυβερνητικό Συμβούλιο Αμύνης Ελλάδας – Κύπρου υπό την προεδρία του Έλληνα υπουργού. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL, Γ.Σ.

“Δυστυχώς η Τουρκία συνεχίζει τις πειρατικές ενέργειας δίχως ίχνος γεωγραφίας. Έχει εφαρμόσει τον νόμο της ζούγκλας και των κανονιοφόρων”, ανέφερε κατά τις κοινές του δηλώσεις με τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο Κύπριος ομόλογό του Σάββας Αγγελίδης, στο 6ο Διακυβερνητικό Συμβούλιο Αμύνης Ελλάδος- Κύπρου, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

“Δεν εφησυχαζόμαστε και καλούμε την ΕΕ να μεριμνήσει για τον άξονα σταθερότητας”, πρόσθεσε, σημειώνοντας πως “η παρουσία και μόνο του Γιαβούζ παραβιάζει κατάφωρα τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτό που επιδιώκουμε και προωθούμε είναι η σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο. Πολλά από τα αποτελέσματα επ’ αυτού δεν φαίνονται και είναι μέθοδοι αποτροπής. Οι τριμερείς συνεργασίες έχουν αξία και αυτές πρέπει να εκμεταλλευτούμε”.

Από την πλευρά του ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος έκανε λόγο για “έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου” και υπεραμύνθηκε με τη σειρά του τα τριμερή σχήματα, λέγοντας πως “είναι κοινή διαπίστωση ότι το διακυβερνητικό συμβούλιο μαζί με τα τριμερή σχήματα δουλεύει περισσότερο και φέρνει αποτελέσματα. Συζητήσαμε για όλες αυτές τις κινήσεις που γίνονται και με άλλες συμμαχικές χώρες”.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος εξέφρασε ικανοποίηση για το τηλεφώνημα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στον Τούρκο ομόλογό του, Ταγίπ Ερντογάν, για το ζήτημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ενώ αναφερόμενος στην γαλλική παρουσία στην ανατολική Μεσόγειο σημείωσε πως “έχει να κάνει με τη διασφάλιση της ηρεμίας στην περιοχή και όχι να αυξήσει την ένταση”.

Hellas Journal

Ο πρόεδρος Τραμπ ζήτησε από τον Ερντογάν “να λύσει τις διαφορές του με την Ελλάδα” στη Μεσόγειο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: