Η Τουρκία έχει το Γιαβούζ στο τεμάχιο 8 κι εμείς τον χαβά μας, λέει η Δημοκρατική Παράταξη

File Photo: Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης, Μάριος Καρογιάν κατά τη συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο. Λευκωσία – ΚΥΠΕ




“Η σημερινή παραδοχή του Διευθυντή του Τμήματος Περιβάλλοντος, ότι το 2017 αναρτήθηκε για κάποιες ημέρες, στην ιστοσελίδα του Τμήματος, η περιβαλλοντική μελέτη που ετοιμάστηκε από την εταιρεία ΕΝΙ και παραδόθηκε στο κράτος για το κοίτασμα «Ερατοσθένης Νότιο», είναι χαρακτηριστική του τρόπου που αντιμετωπίζουμε ακόμα και τα εθνικά μας ζητήματα”.

Αυτό αναφέρει, σε σημερινή της ανακοίνωση, η Δημοκρατική Παράταξη.

  • «Δυστυχώς, βγάζουμε τα μάτια από μόνοι μας και μετά ψαχνόμαστε για το ποιος φταίει. Ενώ η Τουρκία προχωρεί μεθοδικά τους σχεδιασμούς της, με το Γιαβούζ να βρίσκεται ήδη στο τεμάχιο 8 της κυπριακής ΑΟΖ, εμείς τον χαβά μας. Αντί όλοι μας να δούμε πως αντιμετωπίζουμε την αυξημένη τουρκική προκλητικότητα, εμείς το μόνο που κάνουμε είναι να αλληλοτρογώμαστε», προστίθεται.

«Αν δεν το έχουμε αντιληφθεί, καλά κάνουμε να κατανοήσουμε πως η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη και επικίνδυνη. Δεν είναι η ώρα της αυτοδικαίωσης κανενός. Μπροστά στους εθνικούς κινδύνους και τις προκλήσεις που απειλούν το μέλλον μας, όλες οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουμε να παραμερίσουμε τις όποιες κομματικές σκοπιμότητες και να ενισχύσουμε τις προσπάθειες για ανάσχεση της τουρκικής προκλητικότητας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Από το 2017 στην ιστοσελίδα του Τμήματος Περιβάλλοντος οι μελέτες για το τεμάχιο «8»

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: