Η Σπέχαρ ενημερώνει το Σ.Α του ΟΗΕ ενόψει ανανέωσης θητείας της ειρηνευτικής δύναμης

Η Ελίζαμπεθ Σπέχαρ ενημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας. Πηγή: ΚΥΠΕ




Η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο και επικεφαλής της ειρηνευτικής δύναμης των Η.Ε στο νησί (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), Ελίζαμπ Σπέχαρ, πρόκειται να ενημερώσει σήμερα το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Υπενθυμίζεται ότι ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας, θα τεθεί στις 30 Ιανουαρίου προς υιοθέτηση το ψήφισμα για ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εργασιών του Συμβουλίου Ασφαλείας, η σημερινή συνεδρίαση του σώματος, που θα είναι κλειστή, θα ξεκινήσει στις 10 ώρα Νέας Υόρκης (1700 ώρα Κύπρου).

Στην έκθεσή του για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, εισηγείται στο Συμβούλιο Ασφαλείας την ανανέωση της εντολής για την ειρηνευτική δύναμη για ακόμη έξι μήνες, δηλαδή μέχρι τις 31 Ιουλίου 2020, αναγνωρίζοντας τη συνεχιζόμενη συμβολή της στη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας.

Ο κ. Γκουτέρες επαναλαμβάνει επίσης τη δέσμευσή του να διερευνήσει με τους δυο ηγέτες στην Κύπρο και με τις εγγυήτριες δυνάμεις τη δυνατότητα να συγκαλέσει “μια άτυπη συνάντηση 5+ του ΟΗΕ στο κατάλληλο στάδιο. Εν προκειμένω, καλώ και πάλι τους ηγέτες, τις εγγυήτριες δυνάμεις και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη να κάνουν παραγωγική χρήση της επόμενης περιόδου», σημειώνει.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Κίνηση στρατηγικής σημασίας: Ο Χριστοδουλίδης έγινε δεκτός από τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: