Η Ρωσία σχεδιάζει να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος, με αντάλλαγμα συνεργασία στη Μεσόγειο, γράφει η τουρκική Sozcu

File Photo: Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν (Α) με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν (Δ) στη Μόσχα. EPA, ALEXEI NIKOLSKY, SPUTNIK, KREMLIN POOL, POOL MANDATORY CREDIT




Έτοιμος να αναγνωρίσει τα Κατεχόμενα είναι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με την εφημερίδα Sozcu. Η εφημερίδα γράφει συγκεκριμένα ότι η Ρωσία θα αναγνωρίσει την «Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου».

Όπως γράφει το Έθνος, σε αντάλλαγμα η Τουρκία θα προσφέρει συνεργασία στην ανατολική Μεσόγειο και θα αναγνωρίσει την Αμπαχαζία! Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, δεν αποκλείεται, μάλιστα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να της παραχωρήσει βάση στα Κατεχόμενα, προκειμένου να μπορεί να έχει τον έλεγχο και του πυρηνικού σταθμού στο Ακουγιού.

  • Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Sozcu, η Ρωσία σχεδιάζει να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος στην Κύπρο και σε αντάλλαγμα η Τουρκία θα προσφέρει τη συνεργασία της στην ανατολική Μεσόγειο, θα αναγνωρίσει την Αμπαχαζία και ίσως δώσει στους Ρώσους βάση στα κατεχόμενα!
  • Όλα τα παραπάνω τα υποστηρίζει, μιλώντας στη Sozcu (σ.σ. που πρόσκειται στην αντιπολίτευση), ο πρώην διευθυντής Εσωτερικής Ασφάλειας του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Τουρκίας, Ουνάλ Αταμπάι, όπως αναδημοσιεύει το sigmalive.

Ο Αταμπάι, πρώην αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας, αναφέρει πως «για να αρθούν τα εμπόδια στη Συρία και να υπάρξει συνεργασία στην Μεσόγειο, η Ρωσία σχεδιάζει να αναγνωρίσει τη λεγόμενη ΤΔΒΚ. Αντίστοιχα ενδέχεται αναγνώριση της Αμπχαζίας από την Τουρκία». Ο ίδιος υποστηρίζει ακόμη ότι η Τουρκία ενδέχεται να παραχωρήσει στη Ρωσία και στρατιωτική βάση στα Κατεχόμενα, καθώς και βάση υλικοτεχνικής υποστήριξης στην Καρπασία, προκειμένου η Μόσχα να την χρησιμοποιήσει για την ανοικοδόμηση της Συρίας.

Μιλώντας επίσης στη Sozcu, ο σύμβουλος του αρχηγού του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (σ.σ. του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία), Ερντογάν Τοπράκ, ισχυρίζεται ότι η Ρωσία μπορεί να ζητήσει βάση στην Τουρκία για να ελέγχει την ασφάλεια του πυρηνικού σταθμού Άκουγιου.

Δεν θα είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία θα ζητά βάση από την Τουρκία. Το είχε ξανακάνει τόσο το 1944 όσο και αργότερα επί Στάλιν το 1945. Και τις δυο προηγούμενες, φορές, πάντως, το αίτημα είχε απορριφθεί από την Άγκυρα.

ΕΘΝΟΣ

Με καταγγελία απαντά η Λευκωσία στην εξαγγελία για νέα παράνομη τουρκική γεώτρηση στην ΑΟΖ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: