Η προετοιμασία για πόλεμο διασφαλίζει την ειρήνη τονίζει ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΓΕΕΘΑ/STR




Χρησιμοποιώντας αποσπάσματα από τον Επιτάφιο του Περικλή και επαναλαμβάνοντας το νόημα του λατινικού αποφθέγματος, ότι η προετοιμασία για πόλεμο διασφαλίζει την ειρήνη ο στρατηγός Κων/νος Φλώρος ανέλαβε τα ηνία του ΓΕΕΘΑ.

«Αποτελεί αδήριτη ανάγκη και αξιωματική επιταγή η συντήρηση και διατήρηση Ενόπλων Δυνάμεων ισχυρών, αποτελεσματικών, ελπιδοφόρων, επίφοβων για τους επιβουλείς και τελικώς εάν απαιτηθεί νικηφόρων» επισήμανε ο κ. Φλώρος.

«Η βασική μας και προεξάρχουσα αποστολή είναι η αποτροπή. Δεν υπάρχουν πολλές συνταγές γι’ αυτό. Είναι μία και είναι απλή, περιέχεται δε σε όλη τη σχετική αμυντική βιβλιογραφία και στα στρατιωτικά εγχειρίδια. Ονομάζεται ‘προς πόλεμο προπαρασκευή’ και είναι η μοναδική οδός για τη διαρκή ειρήνη, την οποία Ειρήνη η πατρίδα μας διαχρονικά, πιστά και φερέγγυα υπηρετεί και επιδιώκει στη μακρόχρονη, αξιοζήλευτη, μοναδική και παγκοσμίως γνωστή άλλωστε Ιστορία της, διατηρώντας Ένοπλες Δυνάμεις ισχυρές και επαρκείς ώστε να την εγγυώνται, διασφαλίζοντας ταυτοχρόνως το Εθνικό Συμφέρον».

«Μετά λόγου γνώσεως λοιπόν», συμπλήρωσε «θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους πάντες ότι αυτό κάνουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και εκ του αποτελέσματος το κάνουν εξαιρετικά».

Ο στρατηγός Φλώρος έκλεισε την πρώτη του ομιλία ως αρχηγός ΓΕΕΘΑ με τα λόγια του Περικλή προς τους Αθηναίους: «Αντικρύζουμε τους κινδύνους πρόθυμα και όχι με βαριά καρδιά, τους αντικρύζουμε από ανδρεία περισσότερο παρά από υπακοή σε κάποιο νόμο και τούτο για εμάς είναι κέρδος μεγάλο».

Τι σημαίνει ο δανεισμός του “ελληνικού” Πάτριοτ στη Σαουδική Αραβία; Στρατηγική κίνηση ή ένα λάθος;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: