Η μακεδονική κουζίνα στη Γερμανία: Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος στους Ολυμπιακούς Μαγειρικής

«2.000 σεφ, 28.000 επισκέπτες, συμμετοχές από 59 χώρες, 7.000 μενού. Η μακεδονική κουζίνα είναι εκεί, η Ελλάδα είναι εκεί» ανέφερε ο κ. Γκότσης. Photo via www.chefsclub.gr




Δυο χιλιάδες σεφ από 59 χώρες ετοιμάζονται να πιάσουν τις κουτάλες, τα μαχαίρια και τις κατσαρόλες και να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής που θα πραγματοποιηθούν στη Στουτγάρδη της Γερμανίας, 14-19 Φεβρουαρίου, γράφει το Έθνος.

Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει σ’ αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος και όπως επισήμανε ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος Γιώργος Μαστροδημήτρης, στο πλαίσιο του ετήσιου συμποσίου των μελών της που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα πεντάστερου ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης, θα συμμετέχει 6μελής ομάδα, η οποία θα αποτελείται από τρεις σεφ, έναν ζαχαροπλάστη, δυο βοηθούς και τον captain – τον επικεφαλή της ομάδας.

Η μακεδονική κουζίνα και η Ελλάδα
Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος Χρήστος Γκότσης, επισήμανε τη σημασία της συμμετοχής της Λέσχης στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής, η οποία μάλιστα θα διαγωνιστεί για πρώτη φορά, στις 15 Φεβρουαρίου 2020.

«Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, αλλά η συμμετοχή είναι το σημαντικότερο, πάνω απ’ όλα» ανέφερε ο κ. Γκότσης, επισημαίνοντας «2.000 σεφ, 28.000 επισκέπτες, συμμετοχές από 59 χώρες, 7.000 μενού. Η μακεδονική κουζίνα είναι εκεί, η Ελλάδα είναι εκεί» ανέφερε ο κ. Γκότσης.

Μαγειρεύοντας τη μακεδονική κουζίνα
Στο πλαίσιο του ετήσιου συμποσίου των μελών της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος αναφέρθηκαν οι δράσεις της Λέσχης που πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους όπως ο διεθνής αγώνας μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης όπου σεφ από διάφορες χώρες μαγειρεύουν συνταγές με βάση τα μακεδονικά προϊόντα (φέτα, ελιές, κρασί, μύδια κτλ.), η συμμετοχή της στο διεθνές φεστιβάλ γαστρονομίας στο Βιετνάμ, «μάλιστα, έχει ανοίξει και ελληνικό εστιατόριο, όπου σερβίρονται πιάτα από τη μακεδονική κουζίνα» όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γκότσης, συμμετοχή στην Παγκόσμια Ημέρα Αρχιμαγείρων (22 Οκτωβρίου) με το πρόγραμμα «Υγιεινή διατροφή στα παιδιά» κ.ά.

Κατά τη διάρκεια του ετήσιου συμποσίου της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο σύντομο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε όλα τα μέλη της Λέσχης, που διαδίδουν στην Ελλάδα και σ’ όλον τον κόσμο τη μακεδονική κουζίνα.

«Δεν θα είχαμε αυτά τα αποτελέσματα, εάν δεν ήταν η Λέσχη στην πρώτη γραμμή» είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

ΕΘΝΟΣ

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με εκπροσώπους Διακοινοβουλευτικής Ελληνισμού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: