Η Κύπρος πέφτει πάλι μακριά; Αλλά αν αυτή τη φορά η κατοχική δύναμη Τουρκία κτυπήσει στην Κρήτη;

Τούρκος ισλαμιστής προσκυνά το …χέρι του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, στο Βερολίνο. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ

Οι ανέξοδες ηρωικές δηλώσεις κάποιων «άκαπνων» μεγαλο-υπουργών της κυβέρνησης που καλά θα έκαναν να περιοριστούν στο αντικείμενο τους δεν διευκολύνουν το έργο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Τουναντίον μάλιστα.

Γιατί όταν λες πώς έτσι και ζυγώσει τουρκικό ερευνητικό πλοίο έξω απ’ τη Κρήτη «θα αντιδράσουμε ακαριαία», ανεβάζεις τον πήχη και θα πρέπει να ανταποκριθείς στις προσδοκίες. Είτε βυθίζοντας το, είτε καταλαμβάνοντας το με στρατιωτική έφοδο. Άλλη λύση δεν υπάρχει. Κι όποιος πολιτικός το υπόσχεται αλλά όταν φτάσει εκείνη η απευκταία ώρα δεν τολμήσει να το κάνει, πάει αυτομάτως σπίτι του ή στη χειρότερη περίπτωση σε έναν τοίχο με δεμένα τα χέρια…

Και τι σε κάνει να πιστεύεις ότι αυτά που λέγονται (ορθώς αν έχουν χαρακτήρα αξιόπιστης προειδοποίησης προς τον γείτονα) δεν θα τηρηθούν στη πράξη, μπορεί να αναρωτηθείτε. Είναι απλό. Η ωμή καταπάτηση εθνικής και θαλάσσιας κυριαρχίας εκδηλώνεται ήδη σε σημεία του ευρύτερου ελλαδικού χώρου και μένει εμφανώς αναπάντητη.

  • Ξέρω πώς υπάρχουν πρόσωπα στο επιτελείο του κυρίου Μητσοτάκη που ενδεχομένως δεν θεωρούν την Κύπρο κομμάτι του ευρύτερου ελλαδικού χώρου. Ας κρατήσουν αυτή την άποψη για τον εαυτό τους καθώς συγκρούεται με τα πάγια πιστεύω 20 εκατομμυρίων Ελλήνων σε όλο τον πλανήτη.

Η απουσία αντίδρασης όμως στην εισβολή τουρκικών πλοίων ακόμη και σε οριοθετημένα οικόπεδα της Κυπριακής ΑΟΖ, αυτή η πλήρης αφωνία μπροστά σε ιταμές αμφισβητήσεις της ελληνικής κυριαρχίας που κάνουν ακόμη και γείτονες όπως οι Αιγύπτιοι να βάζουν τις φωνές, δεν είναι αποτέλεσμα του δόγματος «Η Κύπρος δεν μας αφορά, ας τα βγάλει πέρα μόνη της». Είναι αποτέλεσμα δειλίας να αντιμετωπιστεί η σκληρή πραγματικότητα και στρουθοκαμηλισμού που επιτρέπει σε κάποιους να ελπίζουν ότι αυτή η σκληρή πραγματικότητα δεν θα τους χτυπήσει την πόρτα.

Αυτούς τους τσαμπουκάδες, λένε κάποιοι στο Κυριάκο, τους κάνει ο Σουλτάνος στην Κύπρο, επειδή ξέρει ότι δεν διαθέτει την αμυντική ικανότητα για να τους αποτρέψει και επειδή (προσθέτω εγώ) γνωρίζει ότι η «μητέρα Ελλάδα» στρέφει αλλού το βλέμμα ώστε να μην αναλάβει τις ευθύνες της.

  • Σε εμάς δεν θα τολμήσει να κάνει τέτοια καψώνια γιατί φοβάται την στρατιωτική μας ισχύ καταλήγουν συμπερασματικά οι κυβερνητικοί «τσάμπα μάγκες». Επομένως λέμε και καμία κουβέντα παραπάνω για τα δικά μας, αφήνοντας την Κύπρο στην τύχη της.

Δεν έχουν σκεφτεί δυστυχώς αυτοί οι σιγουρατζήδες το μήνυμα αδυναμίας που εκπέμπουν εγκαταλείποντας την προστασία της Κυπριακής και ευρύτερα ελλαδικής θαλάσσιας κυριαρχίας στις ορέξεις του Σουλτάνου. Οι συνεχείς υποχωρήσεις δεν ξορκίζουν την κακιά την ώρα που ο αχόρταγος γείτονας θα πατήσει πόδι και στα στενώς εννοούμενα δικά μας χωράφια. Αντίθετα την επιταχύνουν…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Τις θέσεις της κ. Σακελλαροπούλου για τα εθνικά θέματα τις ξέρουμε; Για το “μεταναστευτικό” μήπως;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: