170 οι νεκροί: Η Κίνα αναβάλλει τους ποδοσφαιρικούς αγώνες: ΙΚΕΑ και McDonald’s κλείνουν τα καταστήματά τους

Οι άνθρωποι σε πολλές περιοχές της Κίνας παραμένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους με εντολή της κυβέρνησης. EPA, LIU TAO CHINA OUT




Η σουηδική εταιρεία επίπλων και οικιακών ειδών IKEA ανακοίνωσε ότι αναστέλλει προσωρινά τη λειτουργία όλων των υποκαταστημάτων της στην Κίνα, εξαιτίας της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που έχει προκαλέσει ο νέος κοροναϊός.

Η απόφαση να κλείσουν και τα τριάντα υποκαταστήματα της μεγαλύτερης αλυσίδας λιανικής πώλησης επίπλων, οικιακών ειδών και ηλεκτρικών συσκευών στον κόσμο ανακοινώθηκε πριν συμπληρωθούν 24 ώρες από την αρχική κίνησή να αναστείλει τη λειτουργία των μισών και να συντομεύσει το ωράριο λειτουργίας τους.

Ο αριθμός των νεκρών εξαιτίας της επιδημίας αυξήθηκε σε 170 τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού έχουν πλέον ξεπεράσει τα 7.700.

Αναβάλλονται όλες οι εγχώριες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις

Όλοι οι αγώνες των κινεζικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου αναβάλλονται εξαιτίας της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός, ανακοίνωσε σήμερα η κινεζική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Η έναρξη της σεζόν 2020 αναβάλλεται «για όλους τους τύπους» διοργανώσεων, σε «όλα τα επίπεδα», προκειμένου να προστατευθούν οι παίκτες και το φίλαθλο κοινό, εξήγησε η κινεζική ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Η κινεζική Σούπερ Λίγκα (CSL, πρώτη κατηγορία) επρόκειτο να αρχίσει την 22η Φεβρουαρίου, σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ.

Αβέβαιη ακόμη η επιστροφή των Βρετανών από την Ουχάν με ειδική πτήση, οι προσπάθειες συνεχίζονται

Συνεχίζονται οι προσπάθειες της βρετανικής κυβέρνησης να οργανώσει την πτήση επιστροφής περίπου 200 Βρετανών από την κινεζική πόλη Ουχάν, στο επίκεντρο της επιδημίας του νέου κοροναϊού, καθώς ακόμη δεν έχει εξασφαλιστεί η απαιτούμενη άδεια των κινεζικών αρχών.

Η πτήση προγραμματιζόταν να φτάσει στο βρετανικό έδαφος τις πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτης, με ναυλωμένο αεροσκάφος. Αλλά σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, οι προσπάθειες συνεχίζονται.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε να φέρουμε πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο τους βρετανούς πολίτες από την Ουχάν. Ένας αριθμός πτήσεων (…) ήταν αδύνατο να αποχωρήσει όπως ήταν προγραμματισμένο. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με επείγοντα τρόπο για να οργανώσουμε την πτήση προς το ΗΒ το συντομότερο δυνατό. Βρισκόμαστε σε στενή επαφή με τις κινεζικές αρχές και οι συνομιλίες συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα», αναφέρεται στην ανακοίνωση της βρετανικής διπλωματίας.

Η πτήση επρόκειτο να έχει προορισμό στρατιωτικό αεροδρόμιο και οι επιβάτες να παραμείνουν σε καραντίνα δύο εβδομάδων.

Η εταιρεία McDonald’s έκλεισε “εκατοντάδες” φαστ-φουντ στην επαρχία Χουμπέι

Η εταιρεία McDonald’s ανακοίνωσε σήμερα ότι έκλεισε «πολλές εκατοντάδες» εστιατόριά της στην επαρχία Χουμπέι της Κίνας, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της επιδημίας του νέου κοροναϊού. Διευκρίνισε όμως ότι περίπου 3.000 φαστ-φουντ παραμένουν ανοιχτά σε όλη τη χώρα.

Η κατάσταση παραμένει «ρευστή και ανησυχητική», ανέφερε εκπρόσωπος του ομίλου σε τηλεφωνική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, με την ευκαιρία της παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρίας.

Για να προληφθεί και να ελεγχθεί η επιδημία, η McDonald’s έχει συγκροτήσει μια ομάδα εργασίας. Βασικός στόχος της είναι να εξετάσει τον τρόπο λειτουργίας στις κουζίνες των φαστ-φουντ αλλά και τη διανομή γευμάτων στο ιατρικό προσωπικό των νοσοκομείων.

Ο όμιλος θεωρεί ότι οι οικονομικές επιπτώσεις θα παραμείνουν «αρκετά περιορισμένες», εφόσον η επιδημία δεν επεκταθεί εκτός της Κίνας. Η Κίνα φιλοξενεί το 9% των φαστ-φουντ της εταιρείας, αλλά η αγορά της αντιπροσωπεύει μόνο το 4-5% των παγκόσμιων πωλήσεων.

Την Τρίτη η αμερικανική αλυσίδα Starbucks είχε επίσης ανακοινώσει ότι έκλεισε περισσότερα από τα μισά καταστήματά της στην Κίνα. Η αγορά της Κίνας αντιπροσωπεύει το 10% του παγκόσμιου κύκλου εργασιών του ομίλου και οι επιπτώσεις «θα εξαρτηθούν από το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα», εξήγησε ο γενικός διευθυντής της, Κέβιν Τζόνσον.

Η Google κλείνει προσωρινά τα γραφεία της στην Κίνα

Η εταιρεία Google θα κλείσει προσωρινά όλα τα γραφεία της στην Κίνα, λόγω της επιδημίας του νέου κοροναϊού στη χώρα αυτή, ανέφερε απόψε ο ιστότοπος The Verge που ασχολείται με θέματα τεχνολογίας.

Η απόφαση αφορά όλα τα γραφεία της εταιρείας στην ηπειρωτική Κίνα, το Χονγκ Κονγκ αλλά και την Ταϊβάν.

Ο ιός έχει σκοτώσει περισσότερους από 130 ανθρώπους στην Κίνα και έχει θέσει σε συναγερμό όλον τον πλανήτη, με τις εταιρείες να κλείνουν τα καταστήματά τους, να θέτουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς στους υπαλλήλους τους και να προειδοποιούν για οικονομικό πλήγμα από την επιβράδυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου.

Πληροφορίες από Reuters-AFP μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πεκίνο και Σαγκάη, China
Λονδίνο, United Kingdom
Ουάσινγκτον, United States

Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε στους 170: Πάνω από 7.700 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, 12.167 τα ύποπτα κρούσματα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: