Η εισαγγελία για τα «πλημμελήματα» στο Κουκάκι: Δίωξη με βάση την προανάκριση, στο δικαστήριο η τελική κρίση

Από τα επεισόδια κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ στο Κουκάκι. AΠΕ – ΜΠΕ




Απάντηση σε δημοσιεύματα και δηλώσεις που χαρακτηρίζουν εσφαλμένο το νομικό χαρακτηρισμό των πράξεων που απέδωσε ο αρμόδιος εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης στους συλληφθέντες κατά την επιχείρηση της αστυνομίας στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι, δίνει με ανακοίνωσή της η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας.

Σε δελτίο τύπου που υπογράφεται από τον διευθύνοντα την Εισαγγελία Πρωτοδικών αναφέρεται πως η ποινική δίωξη σε βάρος των συλληφθέντων ασκήθηκε με βάση τα στοιχεία που περιλαμβάνονταν στην δικογραφία που εστάλη από την Αστυνομία.

Το δελτίο τύπου της Εισαγγελίας αναφέρει τα εξής:

«Κατόπιν δημοσιευμάτων στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο αναφορικά με τον προσήκοντα ή μη νομικό χαρακτηρισμό των αξιόποινων πράξεων που φέρονται ότι τελέστηκαν στην Αθήνα, την 11-1-2020 κατά την διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης εκκένωσης τελούντος υπό κατάληψη κτιρίου διευκρινίζουμε ότι η ποινική δίωξη ασκήθηκε κατόπιν αξιολόγησης του αποδεικτικού υλικού που υπεβλήθη ενώπιον μας και συγκεντρώθηκε στα πλαίσια αστυνομικής προανάκρισης. Μόνο αρμόδιο δε, για την εκτίμηση της απαγγελεθείσας κατηγορίας είναι το ποινικό δικαστήριο όπου εισήχθη προς εκδίκαση η υπόθεση».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Έξι κατηγορίες απήγγειλε ο εισαγγελέας σε βάρος των συλληφθέντων στο Κουκάκι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: