Οι Γερμανοί εμπιστεύονται περισσότερο τον Πούτιν από τον Τραμπ! Βασικό πρόβλημα το Ιράν

File Photo: Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν με τον πρώην πρωθυπουργό Dmitry Medvedev στη Μόσχα. EPA, MAXIM SHIPENKOV




Η πλειοψηφία των Γερμανών εμπιστεύεται περισσότερο τον Βλαντιμίρ Πούτιν και όχι τον Ντόναλντ Τραμπ ακόμα και για την επίλυση διεθνών διαφορών, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση Politbarometer του ZDF, που δημοσιεύει το Focus.

Αυτό αποτυπώνεται και στα λόγια του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Χάικο Μαας: Η πολιτική των ΗΠΑ δε μας έφερε ούτε ένα βήμα πιο πέρα, δήλωσε στην εκπομπή Maybrit Illner στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF αναφερόμενος στο ιρανικό ζήτημα.

Τα σχέδια του Putin

Ο Putin επιθυμεί να διασφαλίσει την δύναμή του και μετά την παράδοση της εξουσίας του. Υπάρχει η πιθανότητα να δημιουργηθεί ένωση κρατών με τη Λευκορωσία. Πιθανό είναι επίσης το ενδεχόμενο της ενσωμάτωσης της Ανατολικής Ουκρανίας, της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας σε μια Αυτοκρατορία της Μεγάλης Ρωσίας, αναφέρει το FOCUS.

Σημειώνει: Ξαφνική χαρακτηρίζεται η παραίτηση της κυβέρνησης του Dmitri Medwedew. Η τοποθέτηση του Michail Mischustin, ως πρωθυπουργού, ενός μεταβατικού υποψηφίου, δίνει το πλεονέκτημα στον Putin να μπορεί αργότερα να παρουσιάσει στους πολίτες έναν υποψήφιο με ισχυρότερο προφίλ.

Ακόμη πιο αποφασιστικής σημασίας κρίνονται οι αλλαγές στο Σύνταγμα και η ένωση με τη Λευκορωσία. Αυτή η κίνηση χαρακτηρίζεται ελάχιστα πιθανή και υψηλού ρίσκου. Σχετικά με την αναδιανομή της εξουσίας σημασία έχει τόσο η επιλογή της σωστής στιγμής, όσο και στα θέματα περιεχομένου.

Σχόλιο που υπογράφει η αρθρογράφος Bigalke, Silke στην SZ και αναφέρεται στην εποχή που θα ανατείλει αφότου ο Putin παραδώσει την εξουσία. Το κέντρο της δύναμης στο πολιτικό σύστημα της χώρας δεν είναι ένας θεσμός αλλά ένα πρόσωπο. Αυτό το πολιτικό σύστημα ο Putin επιθυμεί να το μεταρρυθμίσει.

Γράφει: Μετά τον Putin, όποιος και αν αναλάβει, δεν πρόκειται να έχει τις ίδιες εξουσίες. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην εξουσία όλοι ήταν αναγκασμένοι να υπακούουν στα κελεύσματά του. Όταν ο Dmitrij Medwedjew ανέλαβε το αξίωμα του Προέδρου και καθώς δεν ήταν αρεστές στον Putin οι μεταρρυθμίσεις του, επέστρεψε βιαστικά στο Κρεμλίνο. Αυτή τη φορά κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι έχει στο νου του.

Ο Τραμπ “πλακώνεται” με τον Αγιατολά Αλί Χαμενέι: Να προσέχεις πολύ καλά τα λόγια σου…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: