Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. Πηγή: ΚΥΠΕ




Η ψήφιση από τη Βουλή των νόμων για τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων και τις εξώσεις ενοικιαστών, η συνάντηση Ερντογάν-Μέρκελ, οι ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, η ανεύρεση οστών στα Περβόλια που πιστεύεται πως ανήκουν σε αγνοούμενους και η εξάπλωση του κορονοϊού είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Δυο μεγάλες αλλαγές» ότι εγκρίθηκαν οι νέοι νόμοι για τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων και το ενοικιοστάσιο. Αλλού αναφέρει πως η Τουρκία «φλερτάρει» με τη Μόσχα και θέλει να συνεργαστούν στην εκμετάλλευση των υδρογοναθράκων της Κύπρου. Επίσης γράφει πως ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης συνεχίζει να βάλλει κατά της Επιτρόπου Διοικήσεως Μαρίας Στυλιανού Λοττίδου.

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Δικαιολογίες τέλος με την άρση απορρήτου» γράφει για την ψήφιση του νόμου ώστε να ρυθμιστεί η άρση του απορρήτου της ιδιωτικής επικοινωνίας. Αλλού σημειώνει πως ο εντοπισμός οστών στην ακτή των Περβολιών και η έρευνα από τη ΔΕΑ έφεραν στο φως την ιστορία τριών δολοφονιών Τ/κ. Επίσης αναφέρει πως το μήνυμα πως αν η Τουρκία θέλει ενίσχυση της τελωνειακής ένωσης με την ΕΕ θα πρέπει να βρεθεί λύση γύρω από τα θέματα που έχει με Ελλάδας και Κύπρο, μετέφερε στον Ερντογάν η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

«Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Νέα πρόκληση από την Άγκυρα» πως η Τουρκία προχωρεί σε έκδοση αδειών για έρευνες της τουρκικής TPAO σε σημεία που συμφώνησε με τη Λιβύη και ότι την ίδια ώρα, η διεθνής πίεση κατά της Αγκυρας αυξάνεται. Αλλού αναφέρει πως 60% στη μείωση της παραγωγής στα γεωργικά προϊόντα λόγω των καιρικών συνθηκών επέφερε 300% αύξηση στις τιμές. Αλλού γράφει πως 185 έξυπνοι πάσσαλοι θα καταγράφουν τα εγκλήματα και θα ταυτοποιούν όσους κινούνται εντός ακτίνας 50 μέτρων.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Νέα κατρακύλα στους δείκτες διαφθοράς» γράφει στο κύριο της θέμα πως δόθηκε στη δημοσιότητα η αξιολόγηση του Διεθνούς Οργανισμού Διαφάνειας για τα ζητήματα της διαφθοράς στις διάφορες χώρες και η Κύπρος κατρακύλησε από τη θέση 38 στη θέση 41. Αλλού αναφέρει πως οι κάτοικοι Ζακακίου έχασαν τον ύπνο τους τόσο από τη λειτουργία του λιμανιού Λεμεσού όσο και από κάποιες παρανομίες που έχουν να κάνουν με την παρουσία του καζίνο στην περιοχή. Αλλού αναφέρεται στη ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού στην Κίνα αλλά και στα κρούσματα εκτός των κινεζικών συνόρων.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Πράσινο φως για την παρακολούθηση τηλεφωνημάτων» για την ψήφιση του νόμου για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών (παρακολουθήσεις) για την πάταξη του σοβαρού εγκλήματος και της τρομοκρατίας. Αλλού αναφέρεται εξάλλου στην ψήφιση του νόμου για τις εξώσεις ενοικιαστών που δεν πληρώνουν τα ενοίκιά τους για έξι μήνες. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις χαμηλές θερμοκρασίες στην Κύπρο και δημοσιεύει φωτογραφία από το χιονισμένο Τρόοδος.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Μαρία Κονιώτου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: