Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Οι καταγγελίες του προέδρου της Ομόνοιας Σταύρου Παπασταύρου για προτάσεις που, όπως δήλωσε, δέχθηκε για εξαγορά ποδοσφαιριστών και διατητών δεσπόζει στα πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα του κυπριακού Τύπου.

Οι σημερινές εφημερίδες προβάλλουν την υπό διαμόρφωση νέα μεταναστευτική πολιτικής της κυβέρνησης και το προωθούμενο μπλόκο σε εικονικούς φοιτητές, αλλά και τη διασύνδεση της Τουρκίας με τις επιθέσεις χάκερ κατά κυβερνήσεων στην Μέση Ανατολή και την Ευρώπη, περιλαμβανομένης και της Κύπρου.

H «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Μπλόκο και στους εικονικούς φοιτητές – εργάτες» γράφει ότι μπλόκο και στους εικονικούς αλλοδαπούς φοιτητές και εργάτες θα βάλει το Υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με τα άλλα αρμόδια Υπουργεία, στο πλαίσιο των προσπαθειών του να περιορίσει το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο πρόεδρος της Ομόνοιας Σταύρος Παπασταύρου προκάλεσε τριγμούς στο ποδοσφαιρικό κόσμο της Κύπρου καταγγέλλοντας ότι κάποιοι του πρότειναν να εξαγοράσει παιχνίδι, παίκτες και διαιτητές. Αλλού γράφει ότι τη διενέργεια επιλεγμένου “screening” ταξιδιωτών προς και από την Κίνα, αποφάσισε σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων φορέων στο αεροδρόμιο Λάρνακας στο πλαίσιο των ενεργειών αντιμετώπισης τυχόν κρουσμάτων κοροναϊού.

Ο «Πολίτης» κάτω από τον τίτλο «Το σκέφτεται να δώσει ονόματα ο Παπασταύρου» αναφέρεται στις καταγγελίες του προέδρου της Ομόνοιας περί προτάσεων για εξαγορά παικτών και διαιτητών και σημειώνει ότι ο διοικητικός ηγέτης των «πρασίνων» ζητά από τις αρχές προστασία μαρτύρων πριν αποκαλύψει τα στοιχεία. Σε άλλο θέμα γράφει για «μάταιη» προσπάθεια να αποτραπεί η εξάπλωση του νέου κοροναϊού εντός και εκτός Κίνας, με τον επίσημο αριθμό των θυμάτων να αυξάνεται κάθε ώρα και να ξεπερνά πλέον τα 80 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να αγγίζουν τις 3.000. Αλλού γράφει ότι έκτακτα μέτρα θα λαμβάνουν απ’ εδώ και μπρος οι κυπριακές αρχές, στο πλαίσιο της πρόληψης και του περιορισμού του ενδεχομένου εξάπλωσης του κοροναϊού στη χώρα μας.

Ο «Φιλελεύθερος» στεγάζει το κύριο του θέμα υπό τον τίτλο «Έχουμε στοιχεία, είπε η ΟΥΕΦΑ» και γράφει ότι επιπρόσθετα στοιχεία για στημένους αγώνες δεσμεύτηκε να αποστείλει η ΟΥΕΦΑ μετά από πολύωρη σύσκεψη με ανακριτές στο Αρχηγείο Αστυνομίας, την ώρα που το κυπριακό ποδόσφαιρο σείεται συθέμελα μετά τις δημόσιες καταγγελίες του προέδρου της Ομόνοιας Σταύρου Παπασταύρου. Αλλού κάνει λόγο για τον παγκόσμιο συγκλονισμό από το θάνατο του αστέρα του ΝΒΑ Κόμπι Μπράιαντ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σε τρεις πυλώνες θα κινηθεί η μεταναστευτική πολιτική που ετοιμάζει το Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες μεταναστευτικές ροές στην Κύπρο.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Κόκκινη Κάρτα στα στημένα δείχνει η Ομόνοια», γράφει στο κύριο της θέμα ότι πόλεμο με την παράγκα κήρυξε χθες ο πρόεδρος της Ομόνοιας, Σταύρος Παπασταύρου, καταγγέλλοντας ότι ο ίδιος και οι παράγοντες του σωματείου προσεγγίστηκαν για να εξαγοράσουν παιχνίδια. Σε άλλο θέμα γράφει ότι παιχνιδότοποι και παιδικές χαρές βρίσκονται στο έλεος του κέρδους, καθώς στον ιδιωτικό τομέα δεν υπάρχει υποχρέωση να διαθέτουν πρότυπα ασφάλειας. Αλλού γράφει ότι σχέδιο εθελούσιας αποχώρησης για τους εργαζόμενους στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή πριν από το Πάσχα, με δέλεαρ τη μη αναλογιστική μείωση της σύνταξης/εφάπαξ.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail”, στο κύριο της θέμα με τίτλο «Η Τουρκία συνδέεται με τις επιθέσεις χάκερ στην Κύπρο», γράφει ότι όπως κατήγγειλαν τρεις δυτικοί αξιωματούχοι ασφαλείας, σαρωτικές κυβερνοεπιθέσεις με στόχο κυβερνήσεις, περιλαμβανομένης και της Κύπρου, και άλλων οργανισμών σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή, είναι έργο χάκερς που ενεργούσαν για λογαριασμό της Τουρκίας. Αλλού αναφέρεται στην 75η επέτειο από την απελευθέρωση του στρατοπέδου εξοντώσεως στο Άουσβιτς, που πραγματοποιήθηκε χθες στην Πολωνία, παρουσία ηγετών κρατών. Αλλού αναφέρεται στην απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να επικυρώσει απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για έκδοση του 20χρονου Τζόσουα Επιφανείου στις ΗΠΑ, όπου αντιμετωπίζει κατηγορίες για ηλεκτρονική απάτη, κλοπή ταυτότητας και εκβιασμό.

ΚΥΠΕ – Γρηγόρης Σάββα
Λευκωσία / Κύπρος

Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: