Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Παρασκευής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

File Photo: Κυπριακά πρωτοσέλιδα.




Η υπογραφή του καταστατικού για το East Med Gas Forum, οι εξελίξεις στην Λιβύη ενόψει της Διάσκεψης του Βερολίνου και υπό το φως της επίσκεψης Χάφταρ στην Αθήνα, οι διαδηλώσεις των μαθητών για τα τετράμηνα, η συνάντηση ΟΑΥ-ΠΑΣΙΝ, οι βραβεύσεις της ΕΑΚ, η συνεχιζόμενη κόντρα Ελεγκτή-Λοττίδη και η απόφαση της Βουλής χθες για τα ΜΕΔ των πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων, είναι από τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Εμείς είμαστε οι αφέντες της Ανατολικής Μεσογείου» και αναφέρεται σε δηλώσεις της Τουρκίας για τα ενεργειακά και το μνημόνιο με την Λιβύη ενόψει της Διάσκεψης του Βερολίνου. Αλλού γράφει πως οι μαθητές βρέθηκαν ξανά στους δρόμους για τα τετράμηνα. Η «Α» αναφέρει επίσης πως ο Γενικός Ελεγκτής στέλνει τη Δευτέρα λειτουργούς της Υπηρεσίας του στα γραφεία της Επιτρόπου Μαρίας Λοττίδη για έλεγχο του έργου της.

«Έρχονται Ευρωπαίοι να μας ξελασπώσουν» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που αναφέρει ότι έρχονται στην Κύπρο εμπειρογνώμονες της κοινοπραξίας Jaspers για να μας δώσουν τα φώτα τους για τα σκουπίδια της Λεμεσού. Αλλού αναφέρει ότι η Βουλή αποφάσισε να καλέσει στη Βουλή τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας για τα ΜΕΔ των πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων. Επίσης ο «Π» αναφέρεται στις αντιδράσεις κομμάτων για τις εγγυήσεις στους κλινικάρχες και στις εξηγήσεις του Υπουργού Υγείας.

Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο στο κύριό του θέμα «Συμμαχία για την ενέργεια» αναφέρει πως η Γαλλία ζήτησε επίσημα συμμετοχή στην ομάδα του East Med Gas Forum και ότι αυτό χρηματοδοτείται από την ΕΕ. Αλλού αναφέρει ότι για δεύτερη φορά ακυρώνεται θέση διευθυντή από το Δικαστήριο και θα γίνει ξανά προαγωγή από το 2006. Αναφορά γίνεται και στα μηνύματα του Προέδρου της Δημοκρατίας στην εκδήλωση των Αρίστων της ΕΑΚ για τα κακώς έχοντα στο ποδόσφαιρο.

«Με καλή διάθεση και βήμα για τις υπογραφές» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της «Χαραυγής» που αναφέρεται στη συνάντηση ΟΑΥ- ΠΑΣΙΝ για το ΓεΣΥ με το νέο ραντεβού να έχει οριστεί για την Δευτέρα. Αλλού αναφέρει πως η ΚΕΔΙΠΕΣ αφαιρεί επίμαχο όρο για τα συμβόλαια δανειοληπτών για το ΕΣΤΙΑ. Επίσης η «Χ» αναφέρει ότι σήμερα ενώπιον της Βουλής τίθεται η συμφωνία για κρατικές εγγυήσεις για τις ΑΠΕ.

«Συμφωνία Βουλευτών για ενημέρωση για ΜΕΔ» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ που γράφει ότι στην επιτροπή Ελέγχου αποφασίστηκε η ενημέρωση από τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας για τα ΜΕΔ των ΠΕΠ δηλαδή της περιβόητης λίστας Γιωρκάτζη. Αλλού αναφέρεται στην έναρξη στη Γερουσία της δίκης για απομάκρυνση Τραμπ από τα καθήκοντά του. Επίσης αναφορά γίνεται στην υπουργική συνάντηση στο Κάιρο για το East Med Gas Forum.

Η εβδομαδιαία «Γνώμη» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Ιταλική τορπίλη στον αγωγό East Med» και γράφει πως η Ρώμη χαλά τα σχέδια της περιβόητης τετραμερούς και ότι ‘κούφιες’ αναδεικνύονται οι πομπώδεις διακηρύξεις της Κυβέρνησης. Αλλού γράφει πως οι μαθητές μπαίνουν μπροστά και διεκδικούν για τα τετράμηνα. Η «Γ» προβάλλει αλλού για τις διακρίσεις της ΚΟΠ σε βάρος ποδοσφαιριστριών.

Το «Ποντίκι» γράφει στο κύριό του θέμα με τίτλο «Επιχείρηση διασάλευσης των σχέσεων Κύπρου-Ισραήλ» ότι πρωτεργάτης αυτής της επιχείρησης είναι το ΑΚΕΛ και τα παρακλάδια του, όπως αναφέρει. Αλλού γράφει για τις διαβουλεύσεις για κατάργηση της βίζας για τις ΗΠΑ. Το «Π» αναφέρεται ακόμη στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Λεμεσός- Πειραιάς με το εισιτήριο να κοστίζει 130 ευρώ μετ’ επιστροφή για ένα άτομο.

ΚΥΠΕ – Κυριακή Χριστοδούλου
Λευκωσία / Κύπρος

Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: