Η Ελλάδα περνά από φαύλο σε ενάρετο κύκλο, δηλώνει ο Μητσοτάκης στους Financial Times

Από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ. Photo via Twitter, Prime Minister GR @PrimeministerGR




«Είμαστε στη διαδικασία διαφυγής από έναν φαύλο κύκλο και τοποθέτησης της Ελλάδας σε έναν ενάρετο κύκλο», δηλώνει ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στους Financial Times στο πλαίσιο εκτενούς δημοσιεύματος της βρετανικής εφημερίδας για τις προκλήσεις της ελληνικής οικονομίας.

Το δημοσίευμα έχει τίτλο: «Ελληνική οικονομία: θα συγκρουστεί η πραγματικότητα με τη νέα αισιοδοξία στην Αθήνα;».

Στις δηλώσεις του, πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ, ο κ. Μητσοτάκης εκφράζει την ελπίδα αλλά και την πεποίθηση ότι θα επέλθει «ριζική αλλαγή για να μετατραπεί πραγματικά η χώρα σε μια αληθινή ιστορία επιτυχίας».

  • Ο κ. Μητσοτάκης προσθέτει ότι η χώρα έχει αφήσει πίσω της μια δύσκολη περίοδο, χαρακτηρίζοντας την εκλογική του νίκη «σημείο καμπής». Συμπληρώνει: «Νομίζω ότι οι τελευταίες ήταν εκλογές που στη ουσία συμβόλιζαν το τέλος μιας εποχής που στην πραγματικότητα ξεκίνησε με τον ερχομό της οικονομικής κρίσης το 2004 και άποψη μου είναι ότι αυτή η κρίση διήρκεσε πολύ περισσότερο από όσο θα έπρεπε να διαρκέσει».

Όπως αναφέρεται, ο Πρωθυπουργός πιστεύει ότι η οικονομία μπορεί να τρέξει φέτος με ρυθμό ανάπτυξης 3%.

Σημειώνεται επίσης ότι την άνοιξη, όταν και ελπίζει πως θα έχουν ορατά αποτελέσματα οι προσπάθειες μεταρρύθμισης, θα πιέσει ξανά για μείωση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα. «Έχουμε επίγνωση της δυναμικής και έχουμε επίγνωση του γεγονότος ότι υπάρχει ένα κενό αξιοπιστίας που πρέπει να γεφυρωθεί. Και αυτό είναι ακριβώς που κάνουμε», λέει ο κ. Μητσοτάκης.

Ως προκλήσεις για την ελληνική οικονομία η εφημερίδα επισημαίνει την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, την άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων που θα επιτρέψουν και την πρόοδο στις ιδιωτικοποιήσεις, τις επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων των τραπεζών, ώστε να μπορέσουν να χρηματοδοτούν την οικονομία.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Αθανάσιος Γκαβός
Βρετανία/Λονδίνο

Εκκωφαντική η σιωπή Τραμπ έναντι της τουρκικής επιθετικότητας εκτιμά το ΚΚΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: