Η Ελλάδα δεν χρειάζεται «απολύτως τίποτα» ως στήριξη από τις ΗΠΑ είπε ο Βαρουφάκης στο Bloomberg

File Photo: Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, στο βήμα της Βουλής. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές




Η Ελλάδα δεν χρειάζεται «απολύτως τίποτα» ως στήριξη από τις ΗΠΑ, «εκτός φυσικά από το να μην μας εμπλέξουν σε περιφερειακές συγκρούσεις», δήλωσε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Bloomberg.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίου του κόμματος, «την ίδια ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε απέλπιδες προσπάθειες να δέσει τη χώρα στο άρμα των ΗΠΑ δεσμευόμενος σε αγορές πανάκριβων εξοπλισμών χωρίς να εξασφαλίσει καν την παραμικρή στήριξη, ο Γιάνης Βαρουφάκης εξηγούσε στο Βloomberg τι ακριβώς χρειάζεται η Ελλάδα ως στήριξη απ’ τις ΗΠΑ: «Απολύτως τίποτα! Εκτός φυσικά από το να μη μας εμπλέξουν σε περιφερειακές συγκρούσεις».

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 συνέχισε εξηγώντας την πάγια θέση του: «ότι αυτό που πραγματικά χρειάζεται η Ελλάδα είναι η απόδραση από τη φυλακή χρέους. Μόνο όταν θα σταματήσουμε να προσποιούμαστε ότι το χρέος μας μπορεί να αποπληρωθεί, θα απελευθερωθούν δυνάμεις που θα μπορέσουν να οδηγήσουν σε πραγματική ανάπτυξη».

Στηρίζει τους απεργούς του ΟΤΕ

Το ΜέΡΑ25 βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων του ΟΤΕ, όπως διαβεβαίωσε τους απεργούς ο γραμματέας του κόμματος, Γιάνης Βαρουφάκης, κατά την σημερινή συνάντησή του με αντιπροσωπεία της ομοσπονδίας των σωματείων των εργαζομένων του ΟΤΕ.

Στην συνάντηση συμμετείχαν, η βουλευτής Ανατολικής Αττικής Μαρία Απατζίδη, ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας Αλέξης Σμυρλής, ο εκπροσώπος Τύπου του κόμματος Μιχάλης Κριθαρίδης και τα μέλη της ΟΕΣΚΕ και του τομέα Συνδικαλιστικού του ΜέΡΑ25 Κώστας Ντάσκας και Ελένη Βουβουλούδα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΜέΡΑ 25, «οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις εδώ και τρείς εβδομάδες, ανέπτυξαν αναλυτικά τα αιτήματά τους στον γραμματέα του ΜέΡΑ25 – καθώς διεκδικούν αξιοπρεπείς εργασιακές συνθήκες – και ζήτησαν την συμπαράσταση του κόμματος».

Από την πλευρά του, ο γραμματέας του κόμματος κ. Βαρουφάκης, τους υπογράμμισε ότι «ήταν πάγιο αίτημα των ‘τροϊκανών’ σε όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις, να παραδοθεί και το τελευταίο 10% του ελληνικού Δημοσίου στον ΟΤΕ σε ιδιώτες και να προχωρήσουν στην απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων στη χώρα μας με ανταλλάγματα ακόμη και στο δημόσιο χρέος».

Το ΜέΡΑ25, τονίζεται στην ανακοίνωση, στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και δίνει αγώνες, τόσο εντός, όσο και εκτός Βουλής, για να προασπίσει την αξιοπρέπεια των εργαζομένων, «όντας η μόνη αξιωματικά φωνή της αντιπολίτευσης μέσα στην Βουλή».

Επισημαίνεται επίσης, ότι «η διαρκής ερημοποίηση της χώρας και η αποσάρθρωση της εργασίας, βρίσκουν το ΜέΡΑ25 απέναντι και παράλληλα στο πλευρό των δίκαιων αγώνων των εργαζομένων. Οι απολύσεις στον ΟΤΕ και η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων σε μια κερδοφόρα επιχείρηση που το μισθολογικό κόστος από τα 700 εκ. ευρώ έχει μειωθεί στα 240 εκ. ευρώ, υπογραμμίζουν ότι το καθεστώς της ‘χρεοδουλοπαροικίας’ με την κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποθρασυνθεί».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Τροπολογία που θα διευκολύνει την έκδοση επιχειρηματικής βίζας προανήγγειλε ο Βαρβιτσιώτης

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: