Η Αίγυπτος ταυτοποίησε τον τζιχαντιστή-“υπήκοο” του Ερντογάν που εκτελεί το σχέδιο της Τουρκίας στη Λιβύη [photos]

File Photo: Φιλοκυβερνητικές δυνάμεις της Λιβύης ΑΠΕ-ΜΠΕ




Το δίκτυο των οργανωτών και διακινητών των τζιχαντιστών που δρούσαν στη Συρία κατά των Κούρδων και τις τελευταίες ημέρες μεταφέρθηκαν στην Τρίπολη της Λιβύης για να στηρίξουν την παραπαίουσα κυβέρνηση του Φαγιέζ Αλ Σάραντζ κόντρα στον LNA του Χαλίφα Χαφτάρ ταυτοποίησαν οι Αρχές της Αιγύπτου.

  • Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου της Αιγύπτου ο άνθρωπος που ηγείται όλου του σχεδίου είναι ένας σκληρός τζιχαντιστής που υπηρετεί το δόγμα της δημιουργίας του Οθωμανικού Χαλιφάτου και λειτουργεί κατ΄ εντολή του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το φιλί στο κούτελο του Ερντογάν
Πρόκειται για τον Αλ-Μαχίνι αλ-Χαράτι που πιστοποιήθηκε πως βρίσκεται στην Τρίπολη και έχει ηγετικό ρόλο στο πλευρό του Σάρατζ. Μάλιστα, ο Τύπος της Αιγύπτου δημοσιεύει τη φωτογραφία που ο συγκεκριμένος μαχητής φιλά στο κούτελο τον Ερντογάν.

Υπήρξε υψηλόβαθμο στέλεχος φανατικών ισλαμικών οργανώσεων, έχει αλλάξει πολλές φορές στρατόπεδο, έχει πολεμήσει με τον ISS σε Ιράκ και Κοσσυφοπέδιο και στη Συρία υπερασπίζοντας τις τουρκικές θέσεις ενώ το τελευταίο διάστημα ηγείται των τζιχαντιστών στην Τρίπολη.

Ηταν στο πλοίο που βύθισε το Ισραήλ
Σύμφωνα με την egypttoday η σχέση του Χαράτι με τον Ερντογάν ξεκίνησε το 2010, όταν βρισκόταν σε πλοίο ανθρωπιστικής βοήθειας που κατευθυνόταν προς τη Γάζα και το Ισραήλ επιτέθηκε στους εθελοντές. Εστάλη σε ένα τουρκικό νοσοκομείο, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο, τον οποίο φίλησε στο κούτελο όταν τον συνάντησε. «Αποκαλύπτεται η περαιτέρω την ιστορία των σχέσεων μεταξύ του Τούρκου ηγέτη και των τρομοκρατικών οργανώσεων», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Ο «μηχανικός» της Τουρκίας από Ιρλανδία και Λιβύη
Σύμφωνα με την egypttoday που επικαλείται πηγές από το Al-Arabiya και το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ο Χαράτι (Haraty) είναι ο «μηχανικός» δηλαδή ο εγκέφαλος αυτής της μεταφοράς των τζιχαντιστών και τους υποδέχεται στην Τρίπολη διανέμοντας εξοπλισμό και ρόλους.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του egypttoday «στα τέλη του 2019, ένα τάγμα που ανήκει στον Εθνικό Στρατό της Λιβύης αποκάλυψε ότι ο Χαράτι στρατολόγησε τους συριακούς τρομοκράτες που πολέμησαν υπό τη διοίκησή του σε μια πολιτοφυλακή γνωστή ως Liwa al Ummah για να βοηθήσει την κυβέρνηση του Σάρατζ.

Πιστεύεται πως ο Χαράτι στην καταγωγή είναι μισός Ιρλανδός και μισός Λύβιος και από την πρώτη στιγμή εγκατέλειψε το μέτωπο στη Συρία για να στρατολογήσει μαχητές στην Τρίπολη.

Μισθοφόρος σε Συρία, Ιράκ, Κοσσυφοπέδιο
Λειτουργεί παρασκηνιακά για να υλοποιήσει το τουρκικό στρατιωτικό σχέδιο στη Λιβύη και συντονίζει την άφιξη των τζιχαντιστών. Είναι τώρα ο ηγέτης του «Liwa Tarablus» ή της Ταξιαρχίας Τρίπολης και έχει μακρά ιστορία βίας και τρομοκρατίας όπως προηγουμένως πολέμησε στο Κοσσυφοπέδιο και στο Ιράκ. Έζησε στην Ιρλανδία για 20 χρόνια και έφτασε στη Λιβύη όταν ξεκίνησαν οι διαμαρτυρίες το 2011. Μάλιστα έχει ταυτοποιηθεί ως μέλος των «Επαναστατών της Τρίπολης» που εκείνη την εποχή ανέτρεψαν και δολοφόνησαν με φρικτό τρόπολ τον Μουαμάρ Καντάφι.

Στρατεύει τους τζιχαντιστές στη Λιβύη
Το 2012, μετακόμισε στη Συρία και ίδρυσε το “Liwa al-Ummah”, το οποίο περιλάμβανε μισθοφόρους τρομοκράτες από τη Συρία και τη Λιβύη με έδρα το πολύπαθο Ιντλιμπ.

Στη συνέχεια επέστρεψε στη Λιβύη και επιβλέπει την πρόσληψη και την κατάρτιση των εξτρεμιστών για να πολεμήσουν στη Λιβύη ως μέρος της ισλαμικής κρατικής ομάδας μισθοφόρων οι οποίοι έχουν ορκιστεί αντίπαλοι του Χαλίφα Χαφτάρ ενώ τις τελευταίες ημέρες έχουν απευθύνει κάλεσμα μισθοφόρων τζιχανιστών σε Τυνησία, Αλγερία και άλλες αφρικανικές χώρες για να υπερασπιστούν την Τρίπολη.

ΕΘΝΟΣ

Συνεχίζουμε την εκπαίδευση των δυνάμεων του Σαράτζ, κομπάζει ο Τσαβούσογλου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: