Η Αθήνα επιβάλλει ομερτά στις έρευνες υδρογονανθράκων; Τον φυσικό πλούτο και τα μάτια σας…

File Photo: Στιγμιότυπο απο την επίσκεψη των Κύπριων υπουργών, Νίκου Χριστοδουλίδη και Γιώργου Λακκοτρύπη, της Αμερικανίδας πρώην πρέσβειρας των ΗΠΑ στην Κύπρο και του αντιπροέδρου της EXXON Mobil, στην γεώτρηση του Steena Ice Max. Φωτογραφία EXXON MOBIL




Του Δρ. ΣΩΤΗΡΗ Ν. ΚΑΜΕΝΟΠΟΥΛΟΥ* 

Πριν από τις εκλογές είχε ενημερωθεί η Νέα Δημοκρατία ότι ένα από τα τρία σημαντικότερα θέματα με το οποίο θα έπρεπε να ασχοληθεί η νέα διακυβέρνηση μετά τις εκλογές θα έπρεπε να ήταν το θέμα της Λιβύης. Το θέμα της Λιβύης άπτεται της Εθνικής Ασφάλειας.

Αντί αυτού, η νέα διακυβέρνηση της ΝΔ προτίμησε να ασχοληθεί με την αμφισβητούμενη κλιματική «κρίση» και τη διοργάνωση παγκόσμιου συνέδριου το 2020 στην Αθήνα. Έτσι χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Στη γεωπολιτική, ακόμη και λίγες ώρες θεωρούνται άκρως σημαντικές. Οι ραγδαίες γεωπολιτικές εξελίξεις ήταν τέτοιες ώστε να αντιληφθεί – επιτέλους – η Κυβέρνηση την κρισιμότητα των γεγονότων και να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες.

Αίφνης αποκαλύπτεται ένα νέο στρατηγικό αφήγημα της Κυβέρνησης: «μη μιλάτε για τους υδρογονάνθρακες». Η Κυβέρνηση, για κάποιο περίεργο λόγο, θέλει να επιβάλλει τη σιωπή. Την ομερτά.

  • Η Κυβέρνηση δεν θέλει οι Έλληνες πολίτες να έχουν γνώση για τους υδρογονάνθρακες.
  • Η Κυβέρνηση θέλει τους Έλληνες πολίτες αποχαυνωμένους.
  • Η Κυβέρνηση θέλει τους Έλληνες πολίτες να έχουν την εντύπωση ότι περνάμε από κλιματική «κρίση» και ότι οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειες θα μας σώσουν. Ποια ντόπια και ξένα συμφέροντα θα εξυπηρετηθούν από αυτό το Κυβερνητικό αφήγημα;

Ο Ελληνικός λαός θυμάται ακόμη την περίφημη φράση: «Πετρέλαιο δεν υπάρχει». Και μετά μπήκαμε στα Μνημόνια.

Ο Ελληνικός λαός αντιλήφθηκε ότι τελικώς «υδρογονάνθρακες υπάρχουν» παντού γύρω μας, εκτός από την Ελλάδα!

Ο Ελληνικός λαός επίσης αντιλήφθηκε ότι υπάρχει έντονη επιστημονική αμφισβήτηση στη θρησκοληψία της κλιματικής ψευδοκρίσης. Ο Ελληνικός λαός αντιλήφθηκε το παίγνιο μάρκετινγκ στο οποίο είχαν καταφύγει εδώ και δεκαετίες οι παγκόσμιοι κλιματικοί καταστροφολόγοι τους οποίους αντιγράφουν copy-paste οι ντόπιοι εκπρόσωποί τους: στην αρχή ήταν η τρύπα του όζοντος, μετά η υπερθέρμανση, μετά η κλιματική αλλαγή και τώρα η κλιματική κρίση. Τίποτε από αυτά όμως δεν ισχύει. Αν πράγματι ίσχυαν, σήμερα θα είμαστε ήδη κατεστραμμένοι.

  • Η Κυβέρνηση ας γνωρίζει ότι οποιαδήποτε προσπάθεια παρεμπόδισης της έρευνας των Ελληνικών υδρογονανθράκων με τεχνητούς-γραφειοκρατικούς τρόπους θα βρει απέναντί της τον Ελληνικό λαό. Τα ψέματα τελείωσαν. Το 2020 δεν θα μοιάζει σε τίποτε με το 2010. Ούτε καν με το 2019…

ΥΓ. Με ενδιαφέρον παρακολουθούμε την έκβαση μίας εσωτερικής έρευνας που διενεργείται σε Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας. Επικεφαλής της έρευνας έχει τεθεί πρώην δικαστικός. Η έρευνα σχετίζεται με την ύπαρξη επιστημονικού σκανδάλου (όπως τουλάχιστον καταγγέλουν επιστήμονες) παραποίησης-χειραγώγησης επιστημονικών δεδομένων ώστε αυτά να οδηγούν στο εσφαλμένο συμπέρασμα ότι το διοξείδιο του άνθρακα επηρεάζει (υποτίθεται) την υγεία των ψαριών στους περίφημους κοραλλιογενείς υφάλους της Αυστραλίας, [1] & [2]. Αυτή είναι η δεύτερη περίπτωση καταγγελίας για (φερόμενη) χειραγώγηση επιστημονικών δεδομένων ώστε αυτά να ταιριάζουν στην κλιματική καταστροφολογία. Είχε προηγηθεί η καταγγελία από βουλευτή των Φιλελευθέρων της Αυστραλίας ο οποίος κατηγόρησε ευθέως την αντίστοιχη ΕΜΥ της Αυστραλίας για χειραγώγηση επιστημονικών δεδομένων ώστε αυτά να ταιριάζουν στην ατζέντα της Κλιματικής Αλλαγής, [3]. Αυτές είναι σοβαρότατες καταγγελίες και αν αποδειχθούν τότε θα έχουν παγκόσμιο αντίκτυπο.

ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ

  1. https://notalotofpeopleknowthat.wordpress.com/2020/01/10/peter-ridd-scientific-misconduct-at-james-cook-university-confirms-my-worst-fears/
  2. https://www.timeshighereducation.com/news/ex-judge-investigate-controversial-marine-research
  3. https://www.sbs.com.au/news/liberal-senator-doubles-down-on-accusing-bom-of-changing-records-to-fit-climate-agenda

(*) PhD Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων Πολυτεχνείου Κρήτης

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Οι πυρκαγιές της Αυστραλίας, η κλιματική “κρίση” και οι γεωπολιτικές διαστάσεις στη Μεσόγειο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: