Οι αριθμοί των εντυπωσιακών ρεκόρ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Τους καταγράφει η FIFA

File Photo: Στιγμιότυπο από προπόνηση Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Από τον Ντε Μπρόινε στον Χάαλαντ και από τον Μαρτινέλι στον Κριστιάνο Ρονάλντο, αυτοί είναι οι κορυφαίοι αριθμοί της αγωνιστικής εβδομάδας που προηγήθηκε, όπως τους κατέγραψε η ιστοσελίδα της FIFA:

30 τα συνεχή πέναλτι που έχει ευστοχήσει η Ουτρέχτη στην Eredivisie, μετά το 10 στα 10 που έφτασε ο Σάιμον Γκούσταφσον. Ο τελευταίος παίκτης της Ουτρέχτης που έχασε πέναλτι ήταν ο νέος παίκτης του Παναθηναίκού, Γιασίν Αγιούμπ, τον Δεκέμβριο του 2014.

17 οι διαδοχικές νίκες εκτός έδρας στη Primeira Liga είναι το νέο ρεκόρ της Μπενφίκα με τη νίκη με σκορ 2-0 επί της Σπόρτινγκ. Η Μπενφίκα κέρδισε 16 συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια το 2016 για να σπάσει το ρεκόρ των 15 αγώνων που είχε με τον Εουσέμπιο το 1973. Ο Ραφα Σίλβα που έφτασε από τον πάγκο για να σκοράρει και τα δύο γκολ στον αγώνα με την Σπόρτινγκ, έχει 11 στα 13 τελευταία του πρωταθλήματος.

17 χρόνια και 248 ημέρες- η ηλικία του Ράϊαν Γκράβενμπεργκ, ο οποίος έγινε ο τρίτος νεότερος παίκτης που σκόραρε σε δύο συνεχή ματς στην Eredivisie για τον Άγιαξ μετά τον Γιόχαν Κρόιφ και τον Γκέραρντ Φάνεμπουργκ.

15 οι ασίστ του Κέβιν Ντε Μπρόινε, ο οποίος έγινε ο πρώτος παίκτης που το καταφέρνει στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης αυτή τη σεζόν. Οι πλησιέστεροι αντίπαλοί του είναι ο Τόμας Μίλερ (12), Λουίς Αλμπέρτο (11), Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ, Τζέισον Σάντσο (από δέκα), Άνχελ Ντι Μαρία, Τόργκασμ Αζάρ (από εννέα) και ο Ισλάμ Σλιμανλί (8).

15 τα παιχνίδια χωρίς ήττα εναντίον της Βάσκο συμπλήρωσε η Φλαμένγκο με τη νίκη 1-0 στο Maracana την Τετάρτη. Η Φλαμένγκο κυνηγάει το αήττητο ρεκόρ στο «Clássico dos Milhões», που έχει η Βάσκο με 20 αγώνες, μεταξύ 1945 και 1951.

13 τα δευτερόλεπτα που χρειάστηκε η Τσέλσι για το πρώτο της κόρνερ εναντίον της Άρσεναλ. Στον ίδιο αγώνα σκόραρε ο 18χρονος Βραζιλιάνος Γκαμπριέλ Μαρτινέλι με πέναλτι και έγινε ο πρώτος έφηβος που έφτασε δέκα γκολ σε μια σεζόν για την Άρσεναλ, μετά τον Νικολά Ανελκά το 1998/99.

12 τα γκολ στις τελευταίες δέκα εμφανίσεις της στη Serie A πέτυχε η Τατιάνα Μπονέτι που μοιράζεται την κορυφή του πίνακα των σκόρερς με την Κριστιάνα Τζινέλι της Γιουβέντους. Η Μπονέτι βοήθησε στη νίκη της Φιορεντίνα με 6-1 επί της Φλορεντία, η οποία στα τρία τελευταία ντέρμπι της Φλωρεντίας δέχθηκε τουλάχιστον έξι γκολ.

11 τα γκολ στις τελευταίες επτά εμφανίσεις του στην Serie A, έφτασε ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο 34χρονος Πορτογάλος έγινε ο πρώτος παίκτης της Γιουβέντους που σκόραρε σε επτά διαδοχικά παιχνίδια πρωταθλήματος από τον Νταβίντ Τρεζεγκέ το 2005.

11 τα γκολ χωρίς να δεχθεί κανένα πέτυχε η γυναικεία ομάδα της Παρί Σεν Ζερμέν απέναντι στη Μαρσέιγ για να ισοφαρίσει τη μεγαλύτερη νίκη της στο Division 1 Feminine. Καντιντιατού Ντιανί και Μαρί-Αντουανέτα Κατοτό έφτασαν τα 11 και 12 γκολ αντίστοιχα στο πρωτάθλημα της φετινής σεζόν, πλησιάζοντας τα 14 της αρκ Αντα Χέγκερμπεργκ της Λιόν.

3 τα γκολ στο ντεμπούτο του στη γερμανική bundesliga, που σημείωσε ο Έρλινγκ Χάαλαντ και έγινε μόνο ο έβδομος παίκτης στην Ιστορία -και ο πρώτος αναπληρωματικός- που το κατάφερε. Ο 19χρονος Νορβηγός επιθετικός, έφτασε τους Κράους, Όλιτσερ, Μαρσάλ, Αντεμάρ, Φεμίν και Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος, όπως και ο Χαάλαντ, πέτυχε το κατόρθωμα του φορώντας τη φανέλα της Ντόρτμουντ, με το Νο 17 στον αγώνα με την Άουγκσμπουργκ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ζυρίχη, Ελβετία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: