Οι απεργίες στη Γαλλία “κόστισαν” 0,1 ποσοστιαία μονάδα από τον ρυθμό ανάπτυξης, λέει ο Λεμέρ

File Photo: Την περασμένη εβδομάδα η Τράπεζα της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι η απεργία αφαίρεσε 0,1 της ποσοστιαίας μονάδας από τον ρυθμό ανάπτυξης του τέταρτου τριμήνου του 2019. EPA, CAROLINE BLUMBERG




Ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Μπρουνό Λεμέρ εξέφρασε σήμερα την ελπίδα να επιλυθεί η διαμάχη με τις ΗΠΑ για τον γαλλικό ‘ψηφιακό’ φόρο έως μεθαύριο το βράδυ.

«Ελπίζουμε να καταλήξουμε σε μία λύση έως την Τετάρτη», δήλωσε σήμερα ο Λεμέρ στον τηλεοπτικό σταθμό LCI, προσθέτοντας ότι θα συναντηθεί με τους Αμερικανούς ομολόγους του στο φόρουμ του Νταβός αυτή την εβδομάδα.

  • Το Παρίσι αποφάσισε τον Ιούλιο να επιβάλει φόρο 3% στα έσοδα από ψηφιακές υπηρεσίες που αντλούνται στη Γαλλία από εταιρίες με κύκλο εργασιών άνω των 25 εκατ. ευρώ στη γαλλική αγορά και 750 εκατ. ευρώ παγκοσμίως. Η Ουάσινγκτον έχει απειλήσει να επιβάλει ως αντίποινα φόρους σε βασικά γαλλικά προϊόντα.

Ο Λεμέρ αναφέρθηκε και στο πρόσφατο κύμα απεργιών στη Γαλλία, σημειώνοντας ότι θα πλήξουν την οικονομία της χώρας κατά 0,1 της ποσοστιαίας μονάδας κατά τη διάρκεια ενός τριμήνου. Δεν διευκρίνισε σε ποιο τρίμηνο αναφερόταν, ωστόσο την περασμένη εβδομάδα η Τράπεζα της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι η απεργία αφαίρεσε 0,1 της ποσοστιαίας μονάδας από τον ρυθμό ανάπτυξης του τέταρτου τριμήνου του 2019.

  • «Θα υπάρξει αντίκτυπος αλλά, νομίζω, θα είναι περιορισμένος. Οι σημερινές διαθέσιμες εκτιμήσεις δείχνουν ότι ο αντίκτυπος θα είναι 0,1 της μονάδας σε ένα τρίμηνο. Για το σύνολο του έτους, είναι πολύ περιορισμένος αντίκτυπος», δήλωσε ο Λεμέρ.

Η αντιπαράθεση βρίσκεται τώρα στην 46η ημέρα της αλλά χάνει δυναμική καθώς η κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν προχώρησε σε κάποιες παραχωρήσεις και οι απεργοί βρίσκονται αντιμέτωποι με αυξημένες πιέσεις να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Με πληροφορίες από Reuters, μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Παρίσι, Γαλλία

Η Κίνα απαγορεύει τα πλαστικά μίας χρήσης: Οι χωματερές της γεμίζουν δύο χρόνια νωρίτερα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: