Η ΑΕΚ «φρέναρε» τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ: Το μεγάλο ντέρμπι έληξε με ισοπαλία 0-0

Ο παίκτης του Ολυμπιακού Παπε Αμπου Σισέ (Α) έχει στην κατοχή του την μπάλα κατά τη διάρκεια του αγώνα ΑΕΚ – Ολυμπιακός για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Superleague ΟΑΚΑ, την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ




Παρά την ανωτερότητά του, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να νικήσει την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, στο μεγάλο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής της Super League.

Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0, οι «ερυθρόλευκοι» παραμένουν στην κορυφή, όμως ο ΠΑΟΚ έχει αύριο την ευκαιρία να τους προσπεράσει εάν νικήσει τον Βόλο. Με 10 ποδοσφαιριστές ολοκλήρωσε τον αγώνα η Ένωση, λόγω αποβολής του Αντρέ Σιμόες στο 86΄.

Η ΑΕΚ βρέθηκε από την αρχή σε θέση άμυνας, καθώς ο Ολυμπιακός κυριάρχησε ολοκληρωτικά σε όλο τη γήπεδο. Έχασε μια μεγάλη ευκαιρία στο 4΄, όταν ο Μπάρκας απέκρουσε το σουτ του Μπουχαλάκη, ενώ συνέχισε να πιέζει «φορτώνοντας» τα άκρα, όπου οι γηπεδούχοι αντιμετώπιζαν πολύ σοβαρά προβλήματα. Είχε αποτύχει παταγωδώς το 4-3-3 που επέλεξε ο Μάσιμο Καρέρα, με τον ανέτοιμο για τόσο δυνατό ματς Σιμάνσκι να ξεκινά βασικός. Γι΄αυτό και με τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου ο Ιταλός άλλαξε τα πάντα, ρίχνοντας στο ματς τον Ολιβέιρα και διαφοροποιώντας τη διάταξη σε 4-2-3-1. Οι χώροι έκλεισαν και η ΑΕΚ δεν κινδύνευσε έως το τέλος του ημιχρόνου, παρότι οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν την υπεροχή.

Με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου η ΑΕΚ έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν ο Σα απέκρουσε με το πόδι το σουτ του Ολιβέιρα μετά την «κομπίνα» σε εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου. Όμως, ο Ολυμπιακός γρήγορα πήρε ξανά τα ηνία του παιχνιδιού και στο 61΄ «άγγιξε» το 0-1, αλλά η ΑΕΚ σώθηκε από το οριζόντιο δοκάρι στην προσπάθεια του Γκιλιέρμε, μετά από λανθασμένη απομάκρυνση του Βράνιες.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα , Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: