Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε ο εργολάβος, παρολίγον καναλάρχης, Καλογρίτσας για την εταιρεία «Τοξότης»

Ο επιχειρητίας Χρήστος Καλογρίτσας. Φωτογραφία αρχείου




Ένας μεγάλος κύκλος έκλεισε για τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα ο οποίος, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΜΗ κατέθεσε αίτηση πτώχευσης για την εταιρεία εργοληπτική – κατασκευαστική εταιρεία «Τοξότης Α.Ε.».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε την 23/12/2019 καταχωρίστηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.), με Κωδικό Αριθμό Καταχώρισης 2033949, και στη μερίδα της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ, ΕΜΠΟΡΙΚΗ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», τον διακριτικό τίτλο «ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε.» και Αριθμό Γ.Ε.ΜΗ. 121913801000, η από 18/11/2019 Αίτηση της Εταιρείας με την επωνυμία ΙΝΤΕΡΜΠΕΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ, ΛΑΤΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ, που κατατέθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών (Διαδικασία Εκούσιας Δικαιοδοσίας), με Γενικό Αριθμό Κατάθεσης 103333/2019 & Ειδικό Αριθμό Κατάθεσης 866/2019, σύμφωνα με την οποία ζητείται:

  • Να γίνει δεκτή η αίτηση και να κηρυχθεί η καθ’ ης ανώνυμη εταιρεία σε κατάσταση πτώχευσης.
  • Να ορισθεί ημέρα παύσης των πληρωμών η 5η Ιουλίου 2019.
  • Να διορισθεί Εισηγητής Δικαστής της πτώχευσης και προσωρινός σύνδικος της πτώχευσης.
  • Να ορισθεί χρόνος συνέλευσης των πιστωτών για την εκλογή οριστικού συνδίκου και τη σύνταξη του πίνακα των πιστωτών.
  • Να διαταχθεί η σφράγιση της περιουσίας της καθής και να επιβληθεί η δικαστική δαπάνη σε βάρος της πτωχευτικής περιουσίας.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχή του τέλος για τις επιχειρήσεις της οικογένειας Καλογρίτσα ήταν η εμπλοκή στις διαδικασίες για τις τηλεοπτικές άδειες καθώς τότε αποκαλύφθηκε ότι δεν είχε τη δυνατότητα να εξασφαλίσει την εγγυητική επιστολή που απαιτείτο.

Παράλληλα, μετά το θόρυβο που είχε προκληθεί η Τράπεζα Αττικής που αποτελούσε τον βασικό του δανειστή και εκδότη των εγγυητικών του επιστολών του είχε αποστείλει τον περασμένο Μάιο εξώδικο για τη ρύθμιση των δανείων, ενώ απείλησε να τον θέσει και σε καθεστώς εποπτείας.

Παράλληλα, οι εταιρείες του Ομίλου είχαν χάσει τους τελευταίους μήνες συμβάσεις άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ με αποτέλεσμα να βρεθεί μπροστά σε σειρά πλειστηριασμών της περιουσίας των εταιρειών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: