Ερώτηση Τορναρίτη στον Πρόεδρο της Επιτροπής Υπουργών ΣτΕ για την τουρκική προκλητικότητα

O επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) Νίκος Τορναρίτης. ΚΥΠΕ




Ερώτηση προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Υπουργών ΣτΕ David Zalkaliani για τις επιθετικές ενέργειες Τουρκίας, κατέθεσε ο επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) Νίκος Τορναρίτης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής ο κ. Τορναρίτης υπέβαλε την ερώτηση χθες κατά τις απογευματινές εργασίες της Συνέλευσης και η απάντηση του Γεωργιανού Υπουργού Εξωτερικών εκ μέρους της Επιτροπής Υπουργών, αναμένεται να δοθεί γραπτώς σε μεταγενέστερο στάδιο.

  • Συγκεκριμένα, ο Κύπριος Βουλευτής ανέφερε ότι οι πολλαπλές απειλές κατά της ειρήνης και της σταθερότητας, πλήττουν τα ανθρώπινα δικαιώματα των λαών της περιοχής και αναφέρθηκε συναφώς στις προκλητικές επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας, που συμβάλλουν στην περαιτέρω κλιμάκωση της ανασφάλειας και αποσταθεροποίησης στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, με συνέπειες στην ανθρωπιστική διάσταση των πραγμάτων.

«Αναμφίβολα, τόνισε, η πιθανότητα μιας σύρραξης προκαλεί νέα κύματα μεταναστών και προσφύγων προς την Ευρώπη», προστίθεται.

Ο κ. Τορναρίτης ρώτησε τον Υπουργό Εξωτερικών της Γεωργίας «ποιες δράσεις θα μπορούσε να αναλάβει η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης προς αναχαίτιση τέτοιων επιθετικών ενεργειών, που επηρεάζουν αρνητικά τα ανθρώπινα δικαιώματα των λαών της περιοχής».

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Η Γαλλία παράγοντας σταθερότητας στο πλευρό Ελλάδας και Κύπρου: Δηλώσεις της πρέσβειρας στην Κύπρο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: