Επτά μέρες μετά την αποκάλυψη των ΝΥΤ το Ιράν ομολογεί: Με δύο πυραύλους κατερρίφθη το Boeing

Τα συντρίμμια του Ουκρανικού Boeing. EPA/ABEDIN TAHERKENAREH
Στην επιβεβαίωση του ρεπορτάζ των New York Times ότι το ιρανικό Boeing κατερρίφθη από δύο πυραύλους προχώρησαν οι ιρανικές αρχές.

Δύο πύραυλοι εκτοξεύθηκαν εναντίον του Boeing 737 των Ukraine International Airlines που καταρρίφθηκε στις 8 Ιανουαρίου από λάθος του ιρανικού στρατού πάνω από την Τεχεράνη, σύμφωνα με προκαταρκτική έρευνα της Ιρανικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (CAO).

“Οι ερευνητές (…) απέκτησαν πρόσβαση στις πληροφορίες (του γενικού επιτελείου στρατού) και ανακάλυψαν ότι δύο πύραυλοι (…) TOR-M1 εκτοξεύθηκαν εναντίον του αεροπλάνου από τα βόρεια”, αναφέρει η έκθεση αυτή που δόθηκε στη δημοσιότητα τη νύκτα της Δευτέρας προς Τρίτη στον ιστότοπο της CAO.

“Οι επιπτώσεις που είχε η εκτόξευση των πυραύλων στο δυστύχημα και η ανάλυση της ενέργειας αυτής εξετάζονται”, πρόσθετε η ανακοίνωση, η οποία επιβεβαιώνει τις πληροφορίες των New York Times ότι το βίντεο που δείχνει δύο πυραύλους να εκτοξεύονται εναντίον του αεροπλάνου είναι αυθεντικό.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΝΥΤ είχαν δημοσιεύσει και βίντεο που απεικόνιζε τον τρόπο με τον οποίο το Boeing μετετράπη σε συντρίμμια μέσα σε επτά λεπτά. 

Ο ιρανικός στρατός παραδέχθηκε στις 11 Ιανουαρίου, τρεις ημέρες μετά την τραγωδία, ότι ευθύνεται για την κατάρριψη του αεροσκάφους στο οποίο επέβαιναν 176 άνθρωποι.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Τεχεράνη, Ιράν

Το Ιράν παραδίδει επιτέλους τα μαύρα κουτιά του μοιραίου Boeing στην Ουκρανία

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal