Έφυγε σαν κυνηγημένος ο Ερντογάν από το Βερολίνο: Στο αεροδρόμιο πριν καν ανακοινωθεί η λήξη της Διάσκεψης

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία
Πριν καν γίνει γνωστό ότι ολοκληρώθηκε η Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έφυγε άρον-άρον για να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Στο αεροδρόμιο του Βερολίνου προκειμένου να επιστρέψει στην Τουρκία μετέβη ο πρόεδρος της Τουρκίας μετέδωσε το TRT, την ώρα που άλλοι ηγέτες έκαναν δηλώσεις ή περίμεναν τη συνέντευξη της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ για να προβούν σε κάποια δήλωση.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου δεν έφυγε με τον Ερντογάν και παρέμεινε στο Βερολίνο.

Τα τουρκικά Μέσα μετέδωσαν ως έκτακτη την είδηση χωρίς να δώσουν περαιτέρω εξηγήσεις ή να ενημερώσουν με πληροφορίες.

Με πληροφορίες από TRT

Πιο κοντά μεταξύ τους σήμερα οι Ευρωπαίοι σε ό,τι αφορά την εμφύλια διένεξη στην Λιβύη, διαπίστωσε η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ

Σαφώς πιο κοντά έχουν έλθει οι Ευρωπαίοι εταίροι σε ό,τι αφορά την εμφύλια σύγκρουση στην Λιβύη, επισήμανε η καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ και πρόσθεσε ότι στην επιτυχία της σημερινής Διάσκεψης του Βερολίνου συνέβαλε σημαντικά και η Ευρώπη.

Η καγκελάριος Μέρκελ παραδέχθηκε ότι οι Ευρωπαίοι υποστήριξαν εν μέρει διαφορετικές πλευρές στον λιβυκό εμφύλιο, δήλωσε ωστόσο ότι τώρα η ίδια αισθάνεται ότι έχουν προσεγγίσει ο ένας τον άλλον πολύ περισσότερο από ότι πριν από δύο χρόνια. Ευχαρίστησε δε ιδιαίτερα για την συνεισφορά τους τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε και τον ύπατο εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας Ζοζέπ Μπορέλ.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, ερωτώμενος σχετικά με τον μελλοντικό ρόλο της Ευρώπης στην κρίση της Λιβύης, τόνισε ότι οι μελλοντικές μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να γίνουν αποδεκτές και από τις δύο πλευρές της διένεξης και πρόσθεσε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε διπλωματικό επίπεδο αλλά και στην ανοικοδόμηση της χώρας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ της ανταποκρίτριάς μας Φ. Καραβίτη Βερολίνο, Germany

Ολοκληρώνεται η κρίσιμη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη: Αναμένεται συνέντευξη Μέρκελ [Live]

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required