Επαφές με σημαντικούς αξιωματούχους σε Ουάσιγκτον και Ν.Υ. για Κύπρο θα έχει η Σπέχαρ

File Photo: Η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο Elizabeth Spehar, ΚΥΠΕ, STAVROS KONIOTIS




Επαφές με σημαντικούς αξιωματούχους τόσο στην Ουάσιγκτον όσο και στην Νέα Υόρκη, θα έχει εντός Ιανουαρίου η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο και επικεφαλής της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στο νησί (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), Ελίζαμπεθ Σπέχαρ

Η κα. Σπέχαρ εξέφρασε την ελπίδα το 2020 να είναι καλή χρονιά για την χρονιά για την Κύπρο με ελπίδα για επανένωση, ύστερα από χωριστές συναντήσεις που είχε σήμερα με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, μετά τη συνάντησή της με τον κ. Ακιντζί η κ. Σπέχαρ είπε ότι η συνάντηση ήταν καλή και πως είχε επίσης συνάντηση το πρωί με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ για το Συμβούλιο Ασφαλείας.

“Μίλησα με τους δύο ηγέτες για την επικείμενη έκθεση, του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ και την κατάσταση στο νησί” είπε και πρόσθεσε ότι η έκθεση αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα σε λίγες μέρες. Είπε επίσης ότι είναι προγραμματισμένο να  ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας στις 20 Ιανουαρίου.

Η κα. Σπέχαρ δήλωσε ότι πριν από τη Νέα Υόρκη θα πάει στην Ουάσιγκτον για λίγες μέρες, όπου θα μιλήσει επίσης για την Κύπρο και την εργασία των Ηνωμένων Εθνών στο νησί με σημαντικούς αξιωματούχους στο αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών, το Κογκρέσο  και το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας. Πρόσθεσε ότι στη Νέα Υόρκη θα συναντηθεί με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της γραμματείας του ΟΗΕ, μεμονωμένα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, πρεσβευτές και κράτη μέλη που συνεισφέρουν στρατεύματα και αστυνομία στην ειρηνευτική αποστολή του ΟΗΕ.

«Προσβλέπω σε μια πολύ παραγωγική επίσκεψη στη Νέα Υόρκη και στην Ουάσινγκτον και φυσικά κατά τη σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας, ένα από τα θέματα που θα εξεταστούν είναι η ανανέωση της εντολής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Έτσι προσβλέπω σε μια καλή χρονιά εδώ στην Κύπρο και με τη νέα χρονιά να έχουμε τη δυνατότητα ανανεωμένων ελπίδων. Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι μπορούμε να έχουμε ένα θετικό έτος στην Κύπρο το 2020 για ένα επανενωμένο νησί, ” σημείωσε.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ Οντούλ Ασίκ/ΘΝΕ/ΓΒΑ
Λευκωσία, Κύπρος

Την υποστήριξη του στις διαπραγματεύσεις για επανένωση της Κύπρου εξέφρασε ο Πάπας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: