Εορτασμός των Θεοφανείων με την ομογένεια στη Ρηνανία – Φεστφαλία για τον Χρυσουλάκη

Ο κ. Χρυσουλάκης ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην ομογένεια της Γερμανίας, με τη μετάβασή του στη Βόννη. ΑΠΕ-ΜΠΕ




Με τους Έλληνες που ζουν στη Ρηνανία – Φεστφαλία γιόρτασε τα Θεοφάνεια, ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού Γιάννης Χρυσουλάκης.

Σύμφωνα με ενημέρωση της γενικής γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, ο εορτασμός ξεκίνησε με τη λειτουργία στο ναό του Αγίου Ανδρέα Ντίσελντορφ και συνεχίστηκε στο λιμάνι της πόλης, όπου ο κ. Χρυσουλάκης μαζί με ομογενείς -και παρουσία Γερμανών επισήμων, όπως ο δήμαρχος, Τ. Γκάιζελ και η βουλευτής της Ομοσπονδιακής Βουλής, M. Τσίμερμαν- συμμετείχαν στην τελετή των Θεοφανίων.

Ο κ. Γκάιζελ, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, δώρισε έναν πλατινένιο σταυρό σε αυτόν που έπιασε τον σταυρό στα παγωμένα νερά του λιμανιού του Ντίσελντορφ (που βρίσκεται στον Ρήνο).

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, ο γενικός γραμματέας παρέστη στον αγιασμό και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο γενικό προξενείο της πόλης, όπου συναντήθηκε με διευθυντές ελληνικών σχολείων της Β. Ρηνανίας–Βεστφαλίας, με τους Έλληνες δασκάλους του δίγλωσσου σχολείου Leibniz Montessori, με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Κοινοτήτων και με τους προέδρους των ελληνικών κοινοτήτων Β. Ρηνανίας–Βεστφαλίας, ενώ είχε γνωριμία και πρώτη επαφή με επίλεκτα στελέχη του εκεί επιχειρηματικού και ακαδημαϊκού χώρου.

Ο κ. Χρυσουλάκης ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην ομογένεια της Γερμανίας, με τη μετάβασή του στη Βόννη, όπου θα πραγματοποίησει συνάντηση με το προεδρείο του Συλλόγου Ελλήνων Ιατρών Β. Ρηνανίας– Βεστφαλίας «Γένεσις» και με τον μητροπολίτη Γερμανίας και Έξαρχο Κεντρώας Ευρώπης, κ.κ. Αυγουστίνο, καθώς και με εκπροσώπους της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας.

Τα Θεοφάνεια στη Γερμανία εορτάστηκαν χθες, Κυριακή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Οι Ελληνες σφουγγαράδες του Τάρπον Σπρινγκς: Αλλάζοντας τη μοίρα μιας περιοχής

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: