Ένα δισ. $ θα δώσει ο Σόρος για την ίδρυση “αντιαυταρχικού” Παγκόσμιου Πανεπιστημίου

File photo: Κριτική σκέψη και ακαδημαϊκή ελευθερία κατά του αυταρχισμού στο νέο Παγκόσμιο Πανεπιστήμιο επιθυμεί ο Σόρος. FILE PHOTO. EPA, OLIVIER HOSLET / POOL




Ο δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει ένα δισεκατομμύριο δολάρια για να ξεκινήσει η λειτουργία παγκόσμιου πανεπιστημίου με στόχο την καταπολέμηση των αυταρχικών κυβερνήσεων και της κλιματικής αλλαγής.

Ο Σότος, μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, δήλωσε ότι αυταρχισμός και κλιματική αλλαγή είναι οι δυο προκλήσεις που απειλούν την επιβίωση του πολιτισμού.

Το Πανεπιστημιακό Δίκτυο της Ανοιχτής Κοινωνίας θα προσφέρει μια διεθνή πλατφόρμα για την διδασκαλία και την έρευνα, είπε χαρακτηριστικά ο 89χρονος δισεκατομμυριούχος. Το πανεπιστήμιο θα ιδρυθεί σε συνεργασία με τα στηριζόμενα από τον Σόρος εκπαιδευτικά ιδρύματα, Central European University και Bard College.

“Ως μακροπρόθεσμη στρατηγική η μεγαλύτερη ελπίδα μας στηρίζεται στην πρόσβαση στην ποιοτική εκπαίδευση, ειδικά σε μια εκπαίδευση που ενισχύει την αυτονομία του ατόμου καλλιεργώντας την κριτική σκέψη και δίνοντας έμφαση στην ακαδημαϊκή ελευθερία”, δήλωσε ο Σόρος.

Στην ομιλία του και στις απαντήσεις που έδωσε κατόπιν σε ερωτήσεις του κοινού, ο Σόρος κάλυψε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από την “υπερθερμασμένη” αμερικανική οικονομία, την κυριαρχία της Facebook Inc. και τα αυταρχικά καθεστώτα του Σι Ζιπινγκ του Ναρ΄ντρα Μόντι, του Μπολσονάρο και του Ντόναλντ Τραμπ τον οποίο αποκάλεσε “απατεώνα και απόλυτο ναρκισσιστή”.

Πηγή: Bloomberg

 

Κυρώσεις από ΗΠΑ σε ομίλους που συνδέονται με την ιρανική κρατική πετρελαϊκή εταιρεία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: