Εν πτήσει προς Βρετανία αεροσκάφος που μεταφέρει 110 εγκλωβισμένους της Ουχάν

Από το σύνολο των επιβατών οι 83 είναι Βρετανοί πολίτες EPA/KIM CHUL-SOO




Το αεροσκάφος το οποίο απογειώθηκε από την πόλη Ουχάν της κεντρικής Κίνας περί τις 04:00 [ώρα Ελλάδας] σήμερα με προορισμό τη Βρετανία μεταφέρει 83 Βρετανούς και 27 αλλοδαπούς.

Την ανακοίνωση έκανε η βρετανική κυβέρνηση, καθώς η επιδημία ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός έχει στοιχίσει τη ζωή σε 213 ανθρώπους, κατά νεότερο απολογισμό του κινεζικού υπουργείου Υγείας.

Το αεροσκάφος που έχει μισθώσει το Φόρεϊν Όφις αναμένεται να φθάσει στη Βρετανία στις 13:00 [τοπική ώρα· 15:00 ώρα Ελλάδας] και κατόπιν να συνεχίσει προς την Ισπανία, όπου οι πατρίδες κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα αναλάβουν την ευθύνη για τους εναπομείναντες επιβαίνοντες.

«Γνωρίζουμε πόσο αλγεινή ήταν η κατάσταση για αυτούς που περίμεναν να φύγουν», επισήμανε ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το Λονδίνο. «Εργαστήκαμε χωρίς διακοπή για να ανοίξει ο δρόμος για την ασφαλή αποχώρηση» των Βρετανών και των Ευρωπαίων, πρόσθεσε.

Κατά νεότερο επίσημο απολογισμό που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα από το κινεζικό υπουργείο Υγείας, 213 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Κίνα εξαιτίας της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός που εντοπίστηκε στην Ουχάν. Σχεδόν 10.000 άνθρωποι έχει επιβεβαιωθεί πως προσβλήθηκαν, ενώ άλλοι 102.000 έχουν τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Κίνδυνος παγκόσμιας επιδημίας; Οι νεκροί αυξήθηκαν σε 213, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 9.692

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: