Εγκύκλιος του Υπ. Παιδείας: Θα «σβήνονται» οι απουσίες λόγω γρίπης έως και πέντε ημέρες

File Photo: Ο κοροναϊός φέρνει σε δυσχερή θέση τους εργαζόμενους γονείς. ΚΥΠΕ,ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
Την καταγραφή αλλά όχι την προσμέτρηση στο σύνολο, απουσιών (έως πέντε τον αριθμό) που οφείλονται στην εποχική γρίπη προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας που υπογράφει η υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη.

Η εγκύκλιος του υπ. Παιδείας που υπογράφει η Σ. Ζαχαράκη προβλέπει:

Α. Με απόφαση του οικείου Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα μαθητών/τριών έως πέντε (5) εργάσιμων ημερών που οφείλονται στην έξαρση της εποχικής γρίπης, από τον Ιανουάριο 2020 έως και τον Μάρτιο 2020.

Β. Η απόφαση αυτή εκδίδεται κατόπιν αιτήσεως και με την προσκόμιση από τους/τις ενδιαφερόμενους/ες πρόσφατης βεβαίωσης δημόσιου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας.

Η εγκύκλιος του Υπουργείου
Η εγκύκλιος με τίτλο: “Ενημέρωση σχετικά με τις απουσίες μαθητών/τριών λόγω της εποχικής γρίπης” αναγράφει:

Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 24 της αρ. 79942/ΓΔ4/21-5- 2019 ΥΑ (Β ́ 2005), με απόφαση του οικείου Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα μαθητών/τριών έως πέντε (5) εργάσιμων ημερών που οφείλονται στην έξαρση της εποχικής γρίπης, από τον Ιανουάριο 2020 έως και τον Μάρτιο 2020.

Η απόφαση αυτή εκδίδεται κατόπιν αιτήσεως και με την προσκόμιση από τους/τις ενδιαφερόμενους/ες πρόσφατης βεβαίωσης δημόσιου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας.

HJ

Αύξηση των κρουσμάτων γρίπης στην Ελλάδα: 13 θάνατοι ατόμων υψηλού κινδύνου

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal