Έφυγε η χορεύτρια, ηθοποιός και τραγουδίστρια Έρρικα Μπρόγιερ μετά από μάχη με τον καρκίνο [videos]

File Photo: Η Έρρικα Μπρόγιερ μεσουράνησε στο χώρο του ελληνικού κινηματογράφου. Photo via YouTube




Πέθανε σε ηλικία 77 ετών η χορεύτρια, ηθοποιός και τραγουδίστρια Έρρικα Μπρόγιερ, μετά από μάχη με τον καρκίνο. Στις αρχές Δεκεμβρίου η Έρρικα Μπρόγιερ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την παράσταση «Η Παριζιάνα», στην οποία εμφανιζόταν, μετά από προβλήματα υγείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σε θεραπευτήριο της Αθήνας.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1942 από Έλληνα πατέρα και μητέρα με καταγωγή από την Αυστρία. Παιδί του ηθοποιού Τέλη Ανθίδη (Αριστοτέλης Μαστραπάς), τόσο η ίδια όσο και η αδελφή της Μαργαρίτα, κράτησαν το επίθετο της μητέρας τους για την καριέρα τους.

Η Έρρικα Μπρόγιερ μεσουράνησε στο χώρο του ελληνικού κινηματογράφου, ως ντουέτο με την αδελφή της, αλλά και αργότερα μόνη της. Το 1961, οι δύο αδελφές έκαναν το ντεμπούτο τους ως δίδυμο στο τραγούδι και το χορό ενώ μόλις ένα χρόνο αργότερα έκαναν την εμφάνισή τους στην ταινία «Όταν λείπει η γάτα» του Αλέκου Σακελλάριου.

Η παρθενική τους εμφάνιση στο σινεμά ήταν με την ταινία «Όταν λείπει η γάτα» του Αλέκου Σακελλάριου. Το 1962 πέρασαν τις πύλες της Φίνος Φιλμ και μαζί με τη Τζένη Βάνου τραγούδησαν στην ταινία «Ο Θόδωρος και το δίκανο» το τραγούδι των Γεράσιμου Λαβράνου και Ντίνου Δημόπουλου «Σου ΄στησα καρτέρι». Το 1963 πήραν μέρος για πρώτη φορά σε θεατρική παράσταση, στην επιθεώρηση «Κι εφέτος διασκεδάζουμε», στο θέατρο Βέμπο, όπου τις παρουσίασε στο κοινό η ίδια η Σοφία Βέμπο.

Συμμετείχε σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, όπως: «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης» (1963), «Δεσποινίς Διευθυντής» (1964 – τραγουδούν το περίφημο «Άγγελε του Παραδείσου»), «Τρία κορίτσια από την Αμέρικα» (1964), «Τα 201 καναρίνια» (1964), «Ο ανήφορος» (1964), «Ο ανεμοστρόβιλος» (1964), «Τέντυ Μπόι αγάπη μου» (1965 – τραγουδούν το αγγλόφωνο «Little Kiss»), «Η Παριζιάνα» (1969), «Πίσω μου σ’ έχω σατανά» (1971), «Αγάπησα μια πολυθρόνα» (1971), «17 σφαίρες για έναν άγγελο, η αληθινή ιστορία της Ηρώς Κωνσταντοπούλου» (1981), «Οι απέναντι» (1981).

Θα ακολουθήσουν τα φιλμ: «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης» (1963), «Δεσποινίς Διευθυντής» (1964 – τραγουδούν το περίφημο «Άγγελε του Παραδείσου»), «Τρία κορίτσια από την Αμέρικα» (1964), «Ο Ανήφορος» (1964) και «Τέντυ Μπόι αγάπη μου» (1965 – τραγουδούν το αγγλόφωνο «Little Kiss»).

Οι ειδικοί συμφωνούν πως έμεινε αλησμόνητη μεταξύ άλλων μέσα από τη συμμετοχή της στην κινηματογραφική ταινία «Η Παριζιάνα» με τη Ρένα Βλαχοπούλου, τον Χρόνη Εξαρχάκο και τον Κώστα Καρρά. Μια ταινία της Finos Film που είχε γίνει μεγάλη επιτυχία το 1969 και στην οποία ο σκηνοθέτης Γιάννης Δαλιανίδης διάλελε την Ερρικα Μπρόγιερ για το ρόλο της όμορφης αδερφής της μοδίστρας Πελαγίας, την οποία ερμήνευσε η Βλαχοπούλου.
Η Έρρικα Μπρόγιερ είχε δηλώσει ότι «Η πιο τσαχπίνα ήμουν εγώ. Η Μαργαρίτα ήταν πιο όμορφη, είχε ωραίο κεφάλι. Γι’ αυτό και την κυνηγούσαν οι μικρότεροι άνδρες, ενώ εμένα οι ηλικιωμένοι, γιατί είχα baby face και με χάζευαν».

Στην ταινία «Τα 201 καναρίνια» γνωρίστηκε με τον ηθοποιό Κώστα Βουτσά. Έπειτα από δύο χρόνια παντρεύτηκαν και απέκτησαν την κόρη τους, Σάντρα. Ωστόσο, ο γάμος τους δεν κράτησε πολύ. Αργότερα ξαναπαντρεύτηκε με τον Γιάννη Μαρινάκη.

Παρόλο που απείχε για δύο περίπου δεκαετίες από την σκηνή, φέτος η Έρρικα Μπρόγιερ επέστρεψε στο «σανίδι» και συγκεκριμένα στην «Παριζιάνα» που παίζεται στο θέατρο Broadway βασισμένη στη θρυλική ταινία των Δαλιανίδη-Πλέσσα. Πριν από 50 χρόνια είχε ξεχωρίσει στην κινηματογραφική εκδοχή της.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και ethnos.gr
Αθήνα, Ελλάδα

Κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάσταση του Ανδρέα Μικρούτσικου στην Εντατική Μονάδα του Ιπποκράτειου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: