Έφυγε από τη ζωή ο Τάσος Γλαντζής και τώρα στήνει παιχνίδια με μια σφυρίχτρα αλλού…

Ο Τάσος Γλαντζής σε φωτογραφία που είχε αναρτήσει στη σελίδα του στο Facebook.




Τον Τάσο Γλαντζή, έναν εξαιρετικό εκπαιδευτικό, δημιουργικό, πολυπράγμονα άνθρωπο έχασε τα ξημερώματα η Θεσσαλονίκη. Έφυγε από τη ζωή έπειτα από πολυετή δύσκολη μάχη με τον καρκίνο, την όποια έδωσε με μεγάλη αξιοπρέπεια, με μαχητικότητα, αποτελώντας παράδειγμα στάσης ζωής και αποφασιστικότητας. Την είδηση του θανάτου του γνωστοποίησε στο facebook η οικογένειά του.

Ο Τάσος Γλαντζής ακούραστος εκπαιδευτικός πρωτοπόρησε στη Θεσσαλονίκη σε σπουδαία εγχειρήματα που αφορούσαν στην εκπαίδευση μικρών παιδιών. Δραστήριος πάντα από την εποχή που ήταν πρώτα διευθυντής της ΣΒΟΥΡΑ, στο Zoop, έπειτα ιδρυτής του ΚΟΠΕΡΤΙ, πέρασε από το Πειραματικό, το ΑΠΘ, ΚΟΡΑΗΣ, ΥUPPI και τελευταία συμπαραστάτης και εμπνευστής του Σπιτόδεντρου, κοντά στο ΙΚΕΑ.
Τη δεκαετία του ’90 εξέδιδε στη Θεσσαλονίκη το “Πιτσιλιά στο Χακί”, έκδοση για τα δικαιώματα των φαντάρων, ήταν μέλος συλλογικοτήτων αλληλεγγύης με έντονη ευαισθητοποίηση.

Συμπαραστάτης ιδιαίτερα στα χρόνια του μνημονίου σε οικογένειες που δοκιμάστηκαν και οικονομικά ο Τάσος Γλαντζής, ενώ αξιοζήλευτη ήταν η στάση σου στο προσφυγικό με την απλοχεριά του, τη φιλοξενία προσφύγων.

Από την ώρα που έγινε γνωστή η απώλεια του Τάσου Γλαντζή, βροχή μηνυμάτων υπήρξε στα social media, μιας και πάρα πολλοί της γενιάς του κυρίως του είχαν εμπιστευτεί την προσχολική αγωγή των παιδιών τους με αξέχαστα θετικά αποτελέσματα. Πάντα οι φίλοι του μονολογούσαν για τον Τάσο: μπορεί να στήσει ένα πολύωρο απίστευτο παιχνίδι για παιδιά με μια σφυρίχτρα… ενώ, δεν παρέλειπαν να κάνουν λόγο πως ο Τάσος Γλαντζής “πάντρευε” με μοναδικό τρόπο τον πολιτισμό, την εκπαίδευση, την πολιτική, αλλά κυρίως την κοινωνικότητα και τα “μοίραζε” απλόχερα στους μικρούς μαθητές του.

Η οικογένειά του γι’ αυτό το λόγο άλλωστε όπως αναφέρει στο facebook, επιθυμία του ίδιου ήταν αντί για λουλούδια, ανθοδέσμες και στεφάνια, η οικονομική ενίσχυση σε συλλογικότητες αλληλεγγύης που σχετίζονται με όσα ο Τάσος πάλεψε στη ζωή του. Όπως ανακοίνωσαν, αύριο 16/1 στις 15.00 συγγενείς, φίλοι και γνωστοί θα αποχαιρετήσουν τον Τάσο στην αίθουσα δεξιώσεων “ΓΑΙΑ” η οποία βρίσκεται στην οδό Στέλιου Καζαντζίδη απέναντι από τα κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου.

Λ.Θ.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: