Έφεση κατά της απόφασης του κυπριακού δικαστηρίου κατέθεσε η 19χρονη Βρετανίδα

File Photo: Κύπριες και Ισραηλινές ακτιβίστριες διαδήλωσαν πριν από 10 ημέρες έξω από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, το οποίο επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με τριετή αναστολή στη 19χρονη Βρετανίδα. ΚΥΠΕ/ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Η 19χρονη Βρετανίδα κατέθεσε έφεση κατά της απόφασης του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, σύμφωνα με το philenews, με την οποία της είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης με αναστολή για ψευδή κατάθεση περί ομαδικού βιασμού.

Όπως αναφέρει το philenews επικαλούμενο δημοσίευμα της βρετανικής Daily Mail, η νεαρή κατέθεσε έφεση την Πέμπτη κατά της απόφασης στο Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου και παράλληλα διαμηνύει πως θα συνεχίσει τη μάχη που δίνει για να «καθαρίσει» το όνομά της.

Μάλιστα στο εν λόγω δημοσίευμα σημειώνεται πως ο Michael Polak, ένας εκ των δικηγόρων της 19χρονης και εκπρόσωπος της Οργάνωσης «Justice Abroad”, ανέφερε πως η νεαρή «δεν έλαβε δίκαιη δίκη» και πώς η καταδίκη της παραβιάζει τα δικαιώματα της.

Υπενθυμίζεται πως το Δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με τριετή αναστολή και 140 ευρώ πρόστιμο για τα έξοδα του δικαστηρίου. Στην απόφασή του για την ποινή, ο δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου μίλησε για δεύτερη ευκαιρία στη 19χρονη και έλαβε υπόψιν το νεαρό της ηλικίας της, αλλά και το ακαδημαϊκό έτος που έχασε.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το philenews

Δηλώνει αθώα η 19χρονη Βρετανίδα και επιμένει: Ο αγώνας μου θα συνεχιστεί

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: