Δωρεά 500.000 δολαρίων από τον Χάμιλτον για τη διάσωση άγριων ζώων στην Αυστραλία

File Photo: Ο άσσος της F1 Λουίς Χάμιλτον. EPA, ALI HAIDER




Ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα 1, Λούις Χάμιλτον, έκανε δωρεά 500.000 δολαρίων Αυστραλίας για τη διάσωση και τη φροντίδα των άγριων ζώων, στις πυρκαγιές που καταστρέφουν τις τελευταίες ημέρες την νοτιοανατολική Αυστραλία.

Ο Βρετανός οδηγός, που τα τελευταία χρόνια επέλεξε να αλλάξει τρόπο ζωής και να γίνει vegan κι ένας από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές της άγριας φύσης, ανέβασε βίντεο στα social media, το οποίο έδειχνε ένα κοάλα που προσπαθούσε να σωθεί μέσα από ένα φόντο καπνού και φωτιάς, στις καταστροφικές πυρκαγιές που κόστισαν τη ζωή σε 26 ανθρώπους και σκότωσαν ή τραυμάτισαν περίπου ένα δισεκατομμύριο ζώα!

«Με θλίβει απίστευτα η ιδέα πως περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο ζώα βίωσαν έναν τόσο σκληρό θάνατο, χωρίς διέξοδο, χωρίς να φταίνε» τόνισε ο οδηγός της Μερσέντες, που θα ξεκινήσει την προσπάθειά του για να ισοφαρίσει το ρεκόρ των 7 τίτλων στη Φόρμουλα 1 τον προσεχή Μάρτιο από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας.

«Δεν έχω κρύψει ποτέ την αγάπη μου για την άγρια ζωή και δεν μπορώ παρά να θρηνήσω για τα ανυπεράπιστα ζώα που πέθαναν τόσο μακριά από εδώ, στις φωτιές που οδήγησαν συγκεκριμένα είδη ακόμη πιο κοντά στον αφανισμό» πρόσθεσε ο 35χρονος πρωταθλητής, που ζήτησε από τους 14 εκατομμύρια «ακόλουθούς» του στο Ιnstagram και τους 5,6 εκατομμύρια followers στο Twitter να τον ακολουθήσουν και στον αγώνα του, για να συνειδητοποιήσουν οι πάντες «τον αντίκτυπο που έχει όλο αυτό για τον πλανήτη μας. Ας προσπαθήσουμε όλοι μας για να κάνουμε μικρές αλλαγές στη ζωή του πλανήτη».

Το δρόμο του Χάμιλτον ακολούθησε και ο Αυστραλός οδηγός της Ρενό Ντάνιελ Ρικιάρντο, ο οποίος χρησιμοποίησε και τις δικές του σελίδες στα social media για να προσκαλέσει τον κόσμο να κάνει αντίστοιχες δωρεές. Ο Ρικιάρντο μάλιστα γνωστοποίησε πως θα προσφέρει ένα σημαντικό ποσό για τα τραυματισμένα ζώα, ενώ σκοπεύει να βγάλει σε δημοπρασία τη στολή οδηγού που θα φορέσει στο Αυστραλιανό Γκραντ Πρι, προκειμένου να συγκεντρωθούν ακόμη περισσότερα χρήματα.

Με πληροφορίες Ρόιτερς μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λονδίνο, Βρετανία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: