Δυσοίωνη κλιμάκωση της σύγκρουσης στο Λίβανο: Περισσότεροι από 400 τραυματίες

Πρωτοφανούς βιαιότητας ήταν τα επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στο Λίβανο. EPA/WAEL HAMZEH




Εκατοντάδες άνθρωποι τραυματίσθηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας χθες, Σάββατο, το βράδυ στη Βηρυτό, σε βίαια επεισόδια πρωτοφανή από την έναρξη της

αμφισβήτησης, τα οποία καταδεικνύουν την επιδείνωση του κλίματος στον Λίβανο, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με κοινωνικοοικονομική και πολιτική κρίση.

Νέες διαδηλώσεις αναμένονται σήμερα στην πρωτεύουσα, όπου οι διαδηλωτές έχουν καλέσει σε συγκέντρωση κοντά στο κοινοβούλιο, δύο βήματα από την πλατεία των Μαρτύρων, επίκεντρο της κινητοποίησης από την έναρξη στις 17 Οκτωβρίου των αντικυβερνητικών συγκεντρώσεων.

Χθες το βράδυ,συμπλοκές ξέσπασαν στο κέντρο της Βηρυτού. Οι δυνάμεις της τάξης έκαναν χρήση σφαιρών με επικάλυψη καουτσούκ και οι διαδηλωτές πέταξαν εναντίον τους πέτρες.

Τοπικό τηλεοπτικό κανάλι και χρήστες του Twitter δημοσιοποίησαν μαρτυρίες οικογενειών τα παιδιά των οποίων, μερικά ηλικίας 18 ετών, τραυματίσθηκαν στο μάτι από σφαίρες με επικάλυψη καουτσούκ.

Σήμερα το πρωί η ηρεμία είχε επανέλθει στη συνοικία, την οποία φρουρούσαν μόνο μερικά μέλη των δυνάμεων ασφλαείας. Διαδηλωτές ζεσταίνονταν γύρω από μια φωτιά που είχαν ανάψει και προσπαθούσαν να προστατευθούν από την ψιλή βροχή.

Σύμφωνα με τους απολογισμούς του λιβανικού Ερυθρού Σταυρού και της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, τουλάχιστον 377 άνθρωποι –διαδηλωτές, αλλά και μέλη των δυνάμεων της τάξης– τραυματίσθηκαν κατά τα χθεσινά επεισόδια. Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας ανακοίνωσε πως 43 τραυματίες χρειάσθηκε να νοσηλευθούν, ενώ ο λιβανικός Ερυθρός Σταυρός ανακοίνωσε πως μετέφερε σε νοσοκομεία περισσότερους από 80 ανθρώπους.

Με πληροφορίες από AFP-Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Βηρυτός, Λίβανος

Αγρια επεισόδια με πάνω από 200 τραυματίες στον Λίβανο: Σε επιφυλακή ο στρατός

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: