Δημοσιογράφος του Elle απειλεί να μηνύσει τον Τραμπ, για δυσφήμηση σχετικά με βιασμό πριν 24 χρόνια

File Photo: Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. EPA/Alex Edelman / POOL




Μία αρθρογράφος του περιοδικού Elle είναι ενδεχόμενο να προχωρήσει στην κατάθεση μήνυσης κατηγορώντας τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για δυσφήμηση, καθώς ο ίδιος αρνείται ότι την βίασε πριν από 24 χρόνια, σε ένα πολυκατάστημα στο Μανχάταν, σύμφωνα με απόφαση της δικαστού Ντόρις Λινγκ-Κοάν.

  • Δικαστική απόφαση για να ακούσει την ενάγουσα

Με την απόφαση που εξέδωσε μέσα στην εβδομάδα, η δικαστής του ανώτερου πολιτειακού δικαστηρίου στο Μανχάταν αποφάνθηκε ότι ο Τραμπ απέτυχε να αποδείξει ότι η ίδια δεν είχε την δικαιοδοσία να ακούσει τους ισχυρισμούς της ενάγουσας Ε. Τζιν Κάρολ ή να παρεμποδίσει προσωρινά τις προσπάθειες της Κάρολ για την συγκέντρωση αποδείξεων.
“Παρά το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος Τραμπ μέσω του συνηγόρου του ισχυρίζεται την έλλειψη προσωπικής δικαιοδοσίας [για την δικαστή] δεν υπήρξε ούτε μία ανάρτηση στο Twitter, πολύ δε περισσότερο μία προσωπική ένορκη κατάθεση για την υποστήριξη του ισχυρισμού του,” έγραψε χαρακτηριστικά στην απόφασή της, η δικαστής.

  • Λόγω κατοικίας στην Ουάσινγκτον

Οι δικηγόροι του προέδρου Τραμπ δεν σχολίασαν άμεσα την εξέλιξη αυτή. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι ο Τραμπ προχώρησε σε δυσφημιστικά σχόλια σε βάρος της Κάρολ σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται η ίδια από την Ουάσινγκτον, όπου και διαμένει από την εκλογή του στο προεδρικό αξίωμα των ΗΠΑ το 2017 και έτσι δεν μπορεί να του υποβληθεί μήνυση στη Νέα Υόρκη.
Η Ρομπέρτα Κάπλαν, δικηγόρος της Κάρολ ανέφερε σε χθεσινή ανακοίνωσή της: “Αναμένουμε να προχωρήσουμε στην υπόθεση αυτή, με δεδομένο ότι ο πρόεδρος Τραμπ είπε ψέματα δηλώνοντας ότι δεν βίασε την πελάτισσά μας και ότι ούτε την έχει συναντήσει.”

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ν.Χ.
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Τζον Μπόλτον και άλλους τρεις μάρτυρες θέλουν οι Δημοκρατικοί για τη δίκη Τραμπ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: