Διεθνή Διάσκεψη για τη Λιβύη μέσα στο μήνα στο Βερολίνο, ανακοίνωσε η Γερμανία

File Photo: Η Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ. EPA, HAYOUNG JEON




Διεθνής διάσκεψη για τη σύγκρουση στη Λιβύη με συμμετοχή των κύριων πρωταγωνιστών και των εμπλεκόμενων χωρών θα οργανωθεί τον Ιανουάριο στο Βερολίνο, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.«Οι προετοιμασίες για μια τέτοια διάσκεψη βρίσκονται σε εξέλιξη», δήλωσε στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ και πρόσθεσε πως η διάσκεψη αυτή θα πραγματοποιηθεί «σε κάθε περίπτωση» τον Ιανουάριο και πως μπορεί να διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή 19 Ιανουαρίου.

Όπως είπε ο Στέφεν Ζάιμπερτ, «Τα σχέδια αυτά υπάρχουν για την ερχόμενη Κυριακή, αλλά προς το παρόν δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω επίσημα. Η Καγκελάριος και ο Υπουργός Εξωτερικών έχουν ήδη πραγματοποιήσει μια σειρά διεθνών επαφών, ωστόσο όταν έρθει η ώρα θα δώσουμε και επίσημα τον χρόνο διεξαγωγής της διάσκεψης αυτής».

Για το εάν και η Ελλάδα θα λάβει μέρος στη διάσκεψη, η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Αντεμπάρ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, λέγοντας πως δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί οι προετοιμασίες, ούτε και το ποιοι θα συμμετάσχουν.

Η κ. Αντεμπάρ απέφυγε να πει το εάν η Ελλάδα έχει υποβάλλει αίτημα συμμετοχής στη διάσκεψη, πρόσθεσε ωστόσο πως «στη διάσκεψη θα πάρουν μέρος χώρες που έχουν επιρροή στη Λιβύη», αναφέροντας σειρά χωρών, όπως η Τουρκία, η Γαλλία, η Ρωσία,η Ιταλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, εκπρόσωποι της ΕΕ και των ΗΕ.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ/ΚΥΠΕ
Βερολίνο, Γερμανία

Στο τραπέζι Χαφτάρ-Αλ Σάρατζ για την κατάπαυση πυρός: Ποιος την απέρριψε αρχικά

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: