Δεν θα εξομαλυνθούν οι σχέσεις μας γιατί έχεις “αποσταθεροποιητική δράση” είπε ο Τζόνσον στον Πούτιν

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη. EPA, ALEXEI NIKOLSKY, SPUTNIK




Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είπε σήμερα στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι δεν θα υπάρξει εξομάλυνση των σχέσεων των δύο χωρών έως ότου η Μόσχα σταματήσει την “αποσταθεροποιητική δραστηριότητά” της που απειλεί την ασφάλεια.

Εκπρόσωπος του πρωθυπουργικού γραφείου στη Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον συνάντησε τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στο περιθώριο της διάσκεψης για τη Λιβύη στο Βερολίνο, όπου οι δυο ηγέτες συζήτησαν για την ανάγκη να αντιμετωπιστούν θέματα ασφαλείας στη Λιβύη, στη Συρία, στο Ιράκ και στο Ιράν.

“Ο πρωθυπουργός ήταν σαφής ότι δεν υπάρχει αλλαγή στη θέση της Βρετανίας για το Σάλσμπερι, όπου έγινε απερίσκεπτη χρήση χημικών όπλων και μια θρασύτατη απόπειρα δολοφονίας αθώων ανθρώπων στο βρετανικό έδαφος. Είπε ότι μια τέτοια επίθεση δεν πρέπει να επαναληφθεί.”, δήλωσε η εκπρόσωπος σε ανακοίνωση. Αναφερόταν στην επίθεση με χημικά το 2018 εναντίον του πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ στην πόλη Σάλσμπερι για την οποία η βρετανική κυβέρνηση κατηγόρησε τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών του στρατού.

“Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει εξομάλυνση των διμερών μας σχέσεων έως ότου η Ρωσία τερματίσει την αποσταθεροποιητική της δράση που απειλεί τη Βρετανία, τους συμμάχους μας και υπονομεύει την ασφάλεια των πολιτών μας και τη συλλογική μας ασφάλεια”.

Με πληροφορίες από Reuters,AFP via ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βερολίνο, Γερμανία

 

Συνάντηση Πομπέο – Μπορέλ για Λιβύη και Ιράν στο περιθώριο της Διάσκεψης του Βερολίνου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: