Δεν είμαστε πολεμοχαρείς αλλά θα αντιδράσουμε στην τουρκική πρόκληση, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος με τον Ισραηλινό ομόλογό του κ. Ναφτάλι Μπένετ στο Ισραήλ. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΘΑ




Η Ελλάδα είναι έτοιμη σε όλα τα επίπεδα. Αν η Τουρκία παραβιάσει την κυριαρχία μας, θα εξετάσουμε όλα τα σενάρια. Δεν είμαστε πολεμοχαρείς, αλλά αν κριθεί απαραίτητο, θα αντιδράσουμε».

Τη δήλωση αυτή έκανε το βράδυ της Πέμπτης ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή του Παύλου Τσίμα, στον Σκάι.

Αναφερόμενος στις διαδοχικές προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο, ο υπουργός Άμυνας τόνισε:

«Η αντίδραση της Αθήνας θα κλιμακωθεί, ανάλογα με την τουρκική προσβολή».

Μιλώντας για το μπαράζ των τουρκικών προκλητικών ενεργειών στο Αιγαίο, ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε: «Αυξάνεται ο κίνδυνος ενός ατυχήματος». Παράλληλα αποκάλυψε ότι η Αθήνα ζήτησε μέτρα από το ΝΑΤΟ για τις τουρκικές παραβιάσεις.

Απαντώντας σε ερώτηση για την ελληνική αντίδραση στην περίπτωση κατά την οποία υπάρξει σοβαρή πρόκληση σπό ην Τουρκία, ο Έλληνας υπουργός Άμυνας είπε: «Η ελληνική απάντηση θα κλιμακωθεί, ανάλογα με την τουρκική προσβολή».

Για τα εξοπλιστικά προγράμματα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν κινείται με πανικό λόγω της Τουρκίας, αλλά με συγκεκριμένη τακτική.

Παναγιωτόπουλος: Αναζητούμε τρόπο συνεργασίας και για τις αμυντικές βιομηχανίες Ελλάδας- Ισραήλ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: