Δεν έχουμε απώλειες δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος: Είμαστε στη φάση της αποτίμησης

File Photo: Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Μαρκ Έσπερ με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, και τον νέο αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων Μάρκ Μίλλι. EPA, Ron Sachs / POOL




Δεν υπάρχει προς το παρόν καμία πληροφορία για θύματα στα πυραυλικά πλήγματα που εξαπέλυσε το Ιράν εναντίον αμερικανικών βάσεων στο Ιράκ σε αντίποινα για την εξόντωση του ιρανού υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί, ωστόσο οι ΗΠΑ είναι ακόμα στη φάση της αποτίμησης της κατάστασης, δήλωσε αμερικανός αξιωματούχος ενημερωμένος σχετικά.

Νωρίτερα, το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε ότι τα ιρανικά πυραυλικά πλήγματα προκάλεσαν θύματα μεταξύ των Ιρακινών. Δεν έδωσε αριθμό, ούτε διευκρίνισε εάν επρόκειτο για νεκρούς ή τραυματίες.

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim μετέδωσε ότι εκτοξεύθηκαν τουλάχιστον 35 βαλλιστικοί πύραυλοι από τους Φρουρούς της Επανάστασης με στόχο δύο βάσεις, στην Άιν αλ Άσαντ (Άνμπαρ) και στην Αρμπίλ (ιρακινό Κουρδιστάν).

Ωστόσο το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News μετέδωσε πως εκτοξεύθηκαν 15 πύραυλοι, εκ των οποίων τους στόχους έπληξαν 11, επικαλούμενο αξιωματούχο του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

Όλοι οι γερμανοί στρατιωτικοί στην Αρμπίλ είναι σώοι μετά την επίθεση του Ιράν με βαλλιστικούς πυραύλους

Όλα τα μέλη της αποστολής των γερμανικών ένοπλων δυνάμεων τα οποία σταθμεύουν στην Αρμπίλ, στο ιρακινό Κουρδιστάν, είναι σώα μετά την επίθεση που εξαπέλυσε η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν εναντίον στρατιωτικής βάσης στην πόλη αυτή όπου σταθμεύουν στρατεύματα του διεθνούς αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ, διαβεβαίωσε εκπρόσωπος της Bundeswehr.

Το Ιράν εξαπέλυσε επιθέσεις εναντίον βάσεων των ΗΠΑ στο Ιράκ τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πριν συμπληρωθούν 24 ώρες από την επικήδεια τελετή του ιρανού υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί, που σκοτώθηκε την Παρασκευή σε αμερικανική αεροπορική επιδρομή στη Βαγδάτη, που ενέτεινε τις ανησυχίες για το ξέσπασμα ευρείας ένοπλης σύρραξης στη Μέση Ανατολή.

«Είμαι σε επαφή με τους συστρατιώτες μου στην Αρμπίλ. Είναι καλά, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες», είπε ο εκπρόσωπος της Μπούντεσβερ, του γερμανικού ομοσπονδιακού στρατού.

Στην Αρμπίλ σταθμεύουν 115 γερμανοί στρατιωτικοί.

Πληροφορίες από το Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, United States
Βερολίνο, Germany

Ο Πρόεδρος Τραμπ δεν θα μιλήσει απόψε στο αμερικανικό Έθνος: Θα μιλήσω το πρωί, δήλωσε

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: