Χωρίς φραγμό ο Ερντογάν ονειρεύεται νέα αυτοκρατορία: Ανακάλυψε και τουρκική μειονότητα στη Λιβύη

Ο Ταγίπ Ερντογάν. Τουρκική Προεδρία
Στη Λιβύη «υπάρχουν απόγονοι Τούρκων που ο Χαφτάρ θέλει να κάνει Εθνοκάθαρση. Αυτοί είναι απόγονοι από τον Μπαρμπαρόσα, των Οθωμανών και  1 εκατομμύριο απόγονοι τούρκοι – Κιορόγλου και άλλοι Τούρκων στη Λιβύη», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος, τονίζοντας πως «Είναι καθήκον μας να υποστηρίξουμε τα εγγόνια των προγόνων μας όπως κάνουμε σε όλη τη Βόρεια Αφρική”.

Από την άλλη η τουρκική αντιπολίτευση λεει πως «ο Ερντογάν κάνει ότι του λένε ο Πούτιν και οι ΗΠΑ».

Η τουρκική αντιπολίτευση παρακαλούσε εδώ και πολύ καιρό να διαπραγματευτεί με τον Χαφταρ. Από την άλλη ο Ερντογάν τον αποκαλούσε τρομοκράτη και πραξικοπηματία. Όμως τελικά υπήρξαν διαπραγματεύσεις, γι αυτό και η Ακσνερ του αναφέρει πως «ο λαός ότι και να πει εσύ συζητάς με Πούτιν και ΗΠΑ και κάνεις ότι σου λένε».

Παράλληλα, ο Ερντογάν ανέφερε πως «η ασφάλεια μας ξεκινάει από τη Λιβυή μέχρι τον Καύκασο, από τα Βαλκάνια μέχρι τη Συρία και δεν έχουμε να πούμε κάτι σε όσους δεν το έχουν καταλάβει» ενώ ο συνεργάτης του Ερντογάν κ. Μπαχτσελι ανέφερε πως “από την παρουσία μας στην Μεσόγειο ενοχλήθηκαν η Ελλάδα, οι Ελληνοκύπριοι, ο Σίσι, ο Χαφταρ”.

Πηγή: skai.gr

Οι ΗΠΑ απαιτούν από την Τουρκία και τη Ρωσία να αποσύρουν τα στρατεύματα τους από τη Λιβύη

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal