Χιλιάδες οπαδοί και φίλοι του ΠΑΟΚ διαδήλωσαν στη Θεσσαλονίκη: Συνθήματα εναντίον του Αυγενάκη

Οπαδοί του ΠΑΟΚ συμμετέχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο τιμωρίας του ΠΑΟΚ για την υπόθεση πολυιδιοκτησίας με την Ξάνθη και στην τροπολογία για τις προβλεπόμενες ποινές για παραβάσεις σε θέματα πολυϊδιοκτησίας. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ




Άνθρωποι κάθε ηλικίας, μικρά παιδιά, γυναίκες, γέροντες, απλοί φίλαθλοι και συνδεσμίτες, συγκεντρώθηκαν μαζικά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, που παρέλυσε από τον όγκο, για να διαδηλώσουν υπέρ του ΠΑΟΚ.

Το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε μετά από κάλεσμα Συνδέσμων Φιλάθλων του Δικεφάλου αλλά και της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ για ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας μετά την εισήγηση της ΕΕΑ για υποβιβασμό του ΠΑΟΚ, αλλά και την τροπολογία της Κυβέρνησης που προβλέπει αφαίρεση βαθμών.

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ, που ξεπέρασε τις 10.000 με τη δυναμική του παρουσία στο ειρηνικό συλλαλητήριο κατέγραψε τον θυμό, την οργή και την απέχθειά του στην προσπάθεια που γίνεται να μείνει μία κηλίδα στην ομάδα του.

Αποφασισμένοι με ένα στόμα, μία φωνή για δυναμικές κινητοποιήσεις και συνθήματα εναντίον της Κυβέρνησης και ειδικά εναντίον του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για τις μεθοδεύσεις σε βάρος του ΠΑΟΚ, έκαναν σαφές πως είναι έτοιμοι να αντιδράσουν, ενώ αποθέωσαν τον χρηματοδότη της ομάδας, Ιβάν Σαββίδη.

Οι φίλοι του ΠΑΟΚ είχαν ορίσει «ραντεβού» στην Καμάρα στις 18.00 και από νωρίς το κέντρο της Θεσσαλονίκης απέκτησε παλμό. Στη συνέχεια, ακολούθησε πορεία προς τη ΔΕΘ και το Λευκό Πύργο για να συνεχίσουν οι οπαδοί επί της Τσιμισκή.

Κρατώντας το πανό που αφορούσε τον Υφυπουργό Αθλητισμού: «Αυγενάκη, τελείωσες», και άλλο πανό: «Η Ελλάδα χωρίζεται στα δύο» το ηχηρό μήνυμα εστάλη, έγραψε η εφημερίδα Έθνος.

Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν την παραίτηση του υφυπουργού Αθλητισμού και στα συνθήματά τους απαιτούσαν διαλεύκανση της υπόθεσης και απόδοση του ΠΑΟΚ χωρίς τιμωρία στην συνέχεια της σεζόν. Μεταξύ των συγκεντρωμένων υπήρχαν διοικούντες του συλλόγου, άνθρωποι όλων των τμημάτων του ΑΣ ΠΑΟΚ, βετεράνοι ποδοσφαιριστές και παλιοί αθλητές άλλων τμημάτων.

Γύρω από τον χώρο της συγκέντρωσης υπήρχει μεγάλη αστυνομική δύναμη που επιτηρούσε και φύλασσε τον χώρο του συλλαλητηρίου, καθώς και τον χώρο της ΔΕΘ, που βρίσκεται σε απόσταση 200 μέτρων από την συγκέντρωση των οπαδών του ΠΑΟΚ.

Παράλληλα, ελεύθεροι αφέθηκαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, που είχαν προσαχθεί προχθες το βράδυ για την παρέμβασή τους στα πολιτικά γραφεία δύο βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη.

Ο βουλευτής, Σταύρος Καλαφάτης, με δήλωσή του γνωστοποίησε πως δεν θα προχωρήσει σε κάποια κίνηση σε βάρος των 20 προσαχθέντων, προσθέτοντας ότι «προέχει η κοινωνική ηρεμία».

Σε ένα εντυπωσιακό σε παλμό και κόσμο συλλαλητήριο, οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ μπροστά στην Καμάρα έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα και διατράνωσαν την οργή και την αγανάκτηση τους για το σχέδιο εξόντωσης του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ. Photo via SDNA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: