Χαιρετίζει την επικαιροποιημένη συμφωνία αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ ο Πομπέο

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας υποδέχεται τον υπουργό Εξωτερικών των Η.Π.Α. Μάικ Πομπέο κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη χώρα μας. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
Την υπερψήφιση της επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας από το ελληνικό κοινοβούλιο χαιρέτισε με ανάρτηση του στο Twitter ο Μάικ Πομπέο.

«Χαιρετίζω την επικύρωση εκ μέρους του ελληνικού κοινοβουλίου της επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA), η οποία αποτελεί τη στρατηγική βάση της αμυντικής μας σχέσης.

Η Ελλάδα είναι ένας βασικός σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και θα συνεχίσουμε να οικοδομούμε πάνω στην ισχυρή εταιρική μας σχέση και να προωθήσουμε τη σταθερότητα στην περιοχή», σημείωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Την έγκριση της επικαιροποιημένης MDCA χαιρέτισε με ανάρτησή του στο twitter και ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ.

«Μια σπουδαία μέρα για την αμυντική συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας! Με την ελληνική έγκριση της επικαιροποιημένης MDCA, η συνεργασία μας εμβαθύνεται με ένα πρωτοφανή ρυθμό και αναμένουμε να συνεργαστούμε για να επωφεληθούμε πλήρως αυτή τη σημαντική αναβάθμιση της αμυντικής μας σχέσης», δήλωσε ο Πάιατ, κοινοποιώντας την ανάρτηση του Αμερικανού ΥΠΕΞ Πομπέο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, του Π. Κασφίκη
Ουάσινγκτον , ΗΠΑ

 

Με 175 «υπέρ» πέρασε το πρωτόκολλο τροποποίησης της συμφωνίας αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal