Χάρυ και Μέγκαν διαλέγουν δόξα ή χρήμα: Τα μυστικά της σύσκεψης στο Σάντρινχαμ

Η έκτακτη σύσκεψη αναμένεται να αρχίσει στις 2 το μεσημέρι. EPA/ANDY RAIN




Στην πολύ πιο φιλική και λιγότερο επίσημη έπαυλη του Σάντριχαμ στο Νόρφολκ, τόπο χριστουγεννιάτικων διακοπών  της παιδικής ηλικίας των πριγκηπόπαιδων Χάρι και Ουίλίαμ, θα λάβει χώρα σήμερα η έκτακτη συνάντηση μελών της βασιλικής οικογένειας όπου αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για το πόσο βελούδινο θα είναι το διαζύγιο με τον Χάρι και τη Μέγκαν.

Το προσωπικό έχει ήδη λάβει εντολές να ετοιμάσει την Μακρά Βιβλιοθήκη, ενώ  όλοι οι καλεσμένοι του Σαββατοκύριακου έχουν ήδη αναχωρήσει ενόψει της βασιλικής σύσκεψης.

Χθες έγινε γνωστό ότι η δούκισσα του Σάσεξ Μέγκαν θα συμμετείχε επίσης στη συζήτηση μέσω τηλεφώνου από τον Καναδά όπου βρίσκεται.

Ωστόσο οι γνωρίζοντες θεωρούν απίθανο να υπάρχει μία τέτοια ανοιχτή γραμμή Σάντρινχαμ – Βανκούβερ.

Skype

«Αν και η Βασίλισσα δεν έχει κατ΄ αρχήν ενστάσεις για το Skype ή όποια άλλη βιντεοκλήση, για λόγους διαφάνειας είναι πιο πιθανό ο πρίγκιπας Χάρι να διακόψει τις διαπραγματεύσεις και να καλέσει τη δούκισσα, λέει άνθρωπος μέσα από την έπαυλη , σύμφωνα με την  Daily Mail.

Για τη βασίλισσα το στοίχημα θα είναι να καλμάρει πιθανές θερμές αντιδράσεις βασιλικών μελών. Ειδικά ο Πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος, θεωρείται ο πιο δύσκολος στο να κρύβει τα αισθήματά του, ενώ η Ελισάβετ καταφέρνει ακόμη και κατ’ ιδίαν να παραμένει ανέκφραστη.

Η επιλογή του Σάντρινγχαμ στέλνει βεβαίως το δικό του ισχυρό μήνυμα. Δείχνει ότι η βασίλισσα παραμένει εκεί που περνάει παραδοσιακά τον Ιανουάριό της, σχολιάζουν  τα βρετανικά ταμπλόιντ -που βρίσκονται σε απόλυτο παροξυσμό- και ότι δεν είναι εκείνη που αλλάζει το πρόγραμμά της, αλλά οι υπόλοιποι που προσέρχονται σε αυτήν.

Δεύτερον είναι ένα ιδιωτικό και όχι επίσημο οίκημα, σαν το παλάτι του Μπάκινγχαμ. Και η βασίλισσα ελπίζει ότι ο Χάρι θα καταλάβει τη διαφορά και το νόημά της.

Το τσάι

Η ακριβής έναρξη της συνάντησης δεν έχει ξεκαθαριστεί αλλά, στις συζητήσεις του, το προσωπικό εκτιμά ότι αυτή αναμένεται περί τις 2 το μεσημέρι.

Θα έχει προηγηθεί γεύμα ενώ υπάρχουν μετά, υπάρχουν τρεις διαθέσιμες ώρες έως τις 5.00 οπότε η βασίλισσα παίρνει το τσάι της, συνήθεια που δεν πρόκειται βεβαίως να αλλάξει ούτε σήμερα.

Μέσα στο διάστημα αυτό, πιθανότατα θα έχει ολοκληρωθεί και η διάσκεψη.

Επισήμως, τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανέφεραν ότι στη διάρκεια της συνάντησης θα εξεταστούν αρκετά ζητήματα με τη βασίλισσα να εκφράζει αποφασιστικότητα να επιλύσει το θέμα εντός ημερών και όχι εβδομάδων. Οπως και να ‘χει η όποια απόφαση θα πάρει χρόνο να εφαρμοστεί, σχολιάζουν άνθρωποι του παλατιού.

H έπαυλη του Σάντρινχαμ. EPA/NEIL HALL

Sussex Royal

Ωστόσο, για το ζευγάρι η σημερινή σύσκεψη ίσως είναι απλά η τελευταία βασανιστική διαδικασία του βρετανικού βασιλικού πρωτοκόλλου.

Και αυτό διότι τα οικονομικά τους σχέδια φαίνεται να λαμβάνουν ήδη σάρκα και οστά με την ίδρυση της Sussex Royal. Το ζευγάρι υπέβαλε ήδη από τα τέλη του 2019 αίτηση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας για κατοχύρωση δικαιωμάτων εμπορικής εκμετάλλευσης του συγκεκριμένου brand, που θα καλύπτει τις χώρες Αυστραλία, Καναδά, Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ.

Τα προϊόντα που θα καλύπτονται από το Sussex Royal θα κυμαίνονται από ρούχα, παπούτσια, πιτζάμες και εσώρουχα έως εκδηλώσεις και υπηρεσίες εκπαίδευσης και κοινωνικού έργου αλλά και περιοδικά, διαφημίσεις και ευχετήριες κάρτες..

Ειδικοί εκτιμούν πως ο Χάρι και η Μέγκαν υπολογίζουν ότι τα κέρδη μόνο από την εκμετάλλευση της εμπορικής αξίας των μέχρι σήμερα «πριγκιπικών» ονομάτων τους, μπορούν να ξεπεράσουν τα 60000 ευρώ το χρόνο.

Τα χρήματα

Μεταξύ των λεπτομερειών που πρέπει να διευθετηθούν είναι το ποιος θα πληρώνει για την ασφάλεια του ζευγαριού, ποιες κερδοφόρες δραστηριότητες μπορεί το ζεύγος να αναλάβει αλλά και το ποιες θα είναι οι φορολογικές επιπτώσεις μιας μετακόμισης στον Καναδά ή τις ΗΠΑ.

Οπως δηλώνει στο Sky News η βιογράφος της βασιλικής οικογένειας Αντζελα Λεβίν «η βασίλισσα θέλει να διεκπεραιώσει γρήγορα την υπόθεση γιατί δεν θέλει ο Χάρι να φύγει με άσχημο τρόπο και να μην επιστρέψει. Θέλουν να διατηρήσουν τη σύνδεση με την οικογένεια. Θα ήταν η απόλυτη τραγωδία αν η διαδικασία γινόταν με άσχημο τρόπο».

Χθες, ο ο αδελφός του Χάρι, πρίγκιπας Ουίλιαμ, αναφέρθηκε για πρώτη φορά δημοσίως στο θέμα.

Οπως ανέφεραν οι Times του Λονδίνου, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ σχολίασε σε φίλο του το ζήτημα ως εξής: «Προστάτευα τον αδερφό μου σε όλη μας τη ζωή. Δεν μπορώ να το κάνω πια. Είμαστε ξεχωριστές οντότητες». Και προσθέτει:

«Με έχει στενοχωρήσει αυτό. Ο,τι μπορούμε να κάνουμε και ό,τι μπορώ να κάνω είναι να προσπαθήσω να τους υποστηρίξω και να ελπίζω ότι θα έρθει ο καιρός που θα ομονοήσουμε».

ΗJ με πληροφορίες από The Sunday Times, Daily Mail,  The Guardian

Επέστρεψε στον Καναδά η Μέγκαν: Άφησε μόνο του τον Χάρι μετά το σάλο, βοά ο Τύπος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: