Τούρκοι χάκερς «χτύπησαν» τη Βουλή, το ΥΠΕΞ, το Χρηματιστήριο, την ΕΥΠ και το ΥΠΟΙΚ

FILE PHOTO: Το υπουργείο Οικονομικών. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές




Η τουρκική ομάδα χάκερ Anka Neferler «χάκαρε» ελληνικές κρατικές ιστοσελίδες, μεταξύ άλλων εκείνες της ΕΥΠ, της ελληνικής Βουλής, του υπουργείου Εξωτερικών, του χρηματιστηρίου, του υπουργείου Οικονομικών κ.λπ., όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης και μετέδωσε η Μαρία Ζαχαράκη για λογαριασμό του OPEN TV.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την κυβερνοεπίθεση επιβεβαιώνει και η Αθήνα και μάλιστα τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να εκπονηθεί σχέδιο για την θωράκιση από τέτοιου είδους επιθέσεις.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για το OPEN TV, η κυβέρνηση επιβεβαιώνει τη διαδικτυακή επίθεση που δέχθηκαν τα σάιτ, τα οποία τώρα λειτουργούν κανονικά, αλλά χρειάστηκαν κάποιο διάστημα για να επανέλθουν και να είναι ξανά στον «αέρα».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ανταποκρίτριας του OPEN TV στην Κωνσταντινούπολη, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης παίζουν πολύ ψηλά την επίθεση των χάκερ στις ελληνικές κυβερνητικές ιστοσελίδες και επικαλούνται βέβαια την ομάδα χάκερ «Anka Neferler», η οποία υποστηρίζει πως έχει κάνει την κυβοερνοεπίθεση. Οι επιθέσεις αυτές έγιναν μία μέρα μετά το ταξίδι- θρίλερ στην Αθήνα του Λίβυου στρατάρχη, Χαλίφα Χαφτάρ, τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την απάντηση του Χαφτάρ.

Η φωτογραφία από το σάιτ του υπουργείου Εξωτερικών την ώρα της επίθεσης

Η φωτογραφία από την ιστοσελίδα της ΕΥΠ την ώρα της επίθεσης

Η ανάρτηση των Τούρκων χάκερ στο Facebook

Στο μήνυμά τους στη σελίδα τους στο facebook, οι Τούρκοι χάκερ δείχνουν ξεκάθαρα την ενόχλησή τους για την εμπλοκή της Ελλάδας στη Λιβύη. Το μήνυμα αναφέρει: «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει απειλήσει την Τουρκία στο Αιγαίο και την ανατ. Μεσόγειο. Τώρα απειλεί και για τη διάσκεψη για τη Λιβύη. Η Ελλάδα άρχισε πάλι να έχει φαγούρα. Είπαμε να ξυθούμε κι εμείς λίγο! Μέχρι να το αποφασίσουμε εμείς, σύνδεση γιοκ! Ελλάδα, μαζέψου!».

Πηγή: ethnos.gr

 

Επίθεση αγνώστων σε ομάδα της ΔΙΑΣ έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: